Germanii de la WPD pregătesc un parc eolian de peste 500 MW în Bucovina

Germanii de la WPD pregătesc un parc eolian de peste 500 MW în Bucovina
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 26 mar 2024

Grupul german de dezvoltare, construcție, operare, mentenanță și service de parcuri eoliene WPD, unul dintre pionierii industriei mondiale de profil, înființat în 1996, activ în 31 de țări și având peste 4.000 de angajați pe plan global, pregătește un parc eolian de peste 500 MW în Bucovina, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Unitatea de producție de electricitate din vânt este gândită să aibă o putere instalată de 528 MW, amplasamentul fiind situat în apropierea orașului Siret, din județul Suceava.

Ministrul Agriculturii despre închiderea marilor magazine în weekend: Românii pot decide; încercăm să facem un studiu CITEȘTE ȘI Ministrul Agriculturii despre închiderea marilor magazine în weekend: Românii pot decide; încercăm să facem un studiu

Proiectul se află deocamdată în faza premergătoare acordării avizului tehnic de racordare (ATR) la rețeaua Transelectrica, fiind în curs de elaborare studiul de soluție în acest scop.

Se estimează că parcul eolian va fi finalizat și pus în funcțiune în mai puțin de 3 ani, respectiv până la 1 martie 2027.

VIDEO După inspecția japonezilor care au dat bani României, Metrorex arată unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni CITEȘTE ȘI VIDEO După inspecția japonezilor care au dat bani României, Metrorex arată unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni

Cei de la WPD au și alte proiecte eoliene în România, în județele Iași și Brăila.

În toamna lui 2022, WPD le-a cedat americanilor de la Global Infrastructure Partners (GIP) companiile locale înființate pentru dezvoltarea de proiecte de producție de energie eoliană offshore în apele teritoriale ale României din Marea Neagră.

viewscnt
Afla mai multe despre
atr energie regenerabilă
proiecte producție energie regenerabilă
atr parcuri eoliene
proiecte parcuri eoliene
wpd parcuri eoliene