GRAFIC Petrolul se ieftinește, pe fondul temerilor privind cererea

GRAFIC Petrolul se ieftinește, pe fondul temerilor privind cererea
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 sep 2022

Cotațiile petrolului scad puternic miercuri, sub presiunea temerilor că noi majorări ale ratelor dobânzii de către Rezerva Federală și o reducere a importurilor de petrol din China prevestesc încetinirea cererii de energie la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 20:00 (ora României), petrolul Brent se tranzacționa la 88,72 dolari/baril, în scădere cu 4,43% față de referința de marți. Petrolul West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 4,9%, până la 82,62 dolari/baril.

Brentul a inversat un avans de circa 1% consemnat în prima parte a zilei, după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, a amenințat că va opri complet livrările de energie către Europa în cazul în care se impun plafoane de preț pentru exporturile de petrol și gaze ale țării.

VIDEO Comisia Europeană anunță noi măsuri pentru a gestiona criza din energie CITEȘTE ȘI VIDEO Comisia Europeană anunță noi măsuri pentru a gestiona criza din energie

Creșterile “au început să se destrame după ce The Wall Street Journal a relatat că este mai mult decât probabil ca Rezerva Federală să majoreze ratele dobânzilor cu 75 de puncte de bază la următoarea ședință", a comentat Phil Flynn, analist senior de piață la The Price Futures Group, citat de MarketWatch.

Eforturile Fed de a controla inflația au alimentat îngrijorările legate de o recesiune în SUA, ceea ce ar putea afecta cererea de petrol.

"Se pare că sunt multe lichidări [de poziții] din cauza temerilor că economia se va înrăutăți", a adăugat Flynn.

Există, de asemenea, îngrijorări legate de reducerea cererii din partea Chinei. Noi date publicate astăzi au arătat că importurile de țiței ale Chinei au scăzut cu 9,4% în august față de luna similară a anului trecut.

Potrivit Bloomberg, declinul petrolului este exacerbat de un tablou tehnic pesimist. Indicele de referință al petrolului american a format o așa-numită “cruce a morții” pentru prima dată din februarie 2020, un model în care media mobilă de 50 de zile cade sub indicatorul de 200 de zile.

O astfel de intersectare semnalează în mod obișnuit o pierdere de impuls pe termen scurt și o presiune suplimentară la vânzare în viitor.

GRAFIC Petrolul se ieftinește, pe fondul temerilor privind cererea

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
cerere titei
china
rezerva federala