Grație Chinei, cererea mondială de petrol și-a revenit după colapsul provocat de coronavirus

Grație Chinei, cererea mondială de petrol și-a revenit după colapsul provocat de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2020

Cererea de petrol a Chinei a revenit la peste 90% din nivelul înregistrat înaintea pandemiei de coronavirus, iar această relansare robustă ar putea să se reflecte, în trimestrul al treilea, și în alte părți ale lumii, pe măsură ce mai multe țări ies din carantină, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsurile de izolare introduse pentru a ține sub control răspândirea virusului au afectat în mod deosebit piața petrolieră, unde prețurile s-au prăbușit cu 70% până la mijlocul lunii aprilie și au dus la acumularea unor stocuri mari de petrol și combustibili la nivel mondial, scrie Agerpres.

Bulgaria intenționează să finalizeze conducta Balkan Stream până la finele anului CITEȘTE ȘI Bulgaria intenționează să finalizeze conducta Balkan Stream până la finele anului

"Revenirea rapidă a cererii de petrol a Chinei la finele lunii aprilie, până la 90% din nivelul înregistrat înainte de Covid, este un semnal binevenit pentru economia mondială", susține Jim Burkhard, vicepreședinte la firma de analiză IHS Markit. "Dacă ținem cont de faptul că cererea de petrol în China a scăzut cu peste 40% în februarie, amplitudinea revenirii oferă unele motive de optimism cu privire la relansarea cererii de petrol și tendințele economice pe alte piețe precum Europa și America de Nord", adaugă Burkhard.

În paralel, și-au revenit și prețurile de referință la țiței, cotațiile futures pentru țițeiul Brent apreciindu-se cu 50% iar cotațiile la petrolul american au crescut cu peste 90% după data de 1 mai.

Chiar dacă analiștii sunt de acord că cererea de petrol a Chinei și-a revenit, estimările diferă cu privire la amploarea și durata acestei reveniri.

viewscnt
Afla mai multe despre
petol
china