Grecii de la PPC majorează capitalul dezvoltatorilor de proiecte de producție de energie regenerabilă din România preluați de la Enel Green Power

Grecii de la PPC majorează capitalul dezvoltatorilor de proiecte de producție de energie regenerabilă din România preluați de la Enel Green Power
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 16 feb 2024

Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie energetică din Grecia, la care cel mai mare acționar este statul elen, cu peste 34% din capital, și care anul trecut a finalizat achiziția principalelor active și operațiuni din România ale italienilor de la Enel, majorează capitalul dezvoltatorilor români de producție de energie regenerabilă preluați de la Enel Green Power, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cei de la PPC au injectat numerar de aproape 23 milioane lei în capitalul firmei Solas Electricity SRL, care dezvoltă un proiect de parc fotovoltaic de peste 370 MW lângă Chișineu Criș, în județul Arad. După majorare, capitalul social al societății a ajuns la 40,68 milioane lei.

Cum explică Isărescu excedentul de lichiditate din peste 60 de miliarde de lei: Vin Finanțele și schimbă sume mari. Nu s-a dus în curs – anul trecut chiar am cumpărat valută CITEȘTE ȘI Cum explică Isărescu excedentul de lichiditate din peste 60 de miliarde de lei: Vin Finanțele și schimbă sume mari. Nu s-a dus în curs – anul trecut chiar am cumpărat valută

Dara Solar SRL, care are în dezvoltare un proiect de parc solar de peste 310 MW lângă Macea, tot în județul Arad, a primit de la PPC o infuzie de cash de aproape 20 milioane lei, care i-a mărit capitalul social la 34,35 milioane lei. 

Capitalul Elcomex Solar Energy SRL, care dezvoltă un parc fotovoltaic de 9,5 MW la Țintești în județul Buzău, a fost majorat cu 8,85 milioane lei, la aproape 18,7 milioane lei.

Sony și-a redus previziunile de vânzări pentru consola PlayStation 5, avertizând cu tranzacții mai slabe ale diviziei de jocuri CITEȘTE ȘI Sony și-a redus previziunile de vânzări pentru consola PlayStation 5, avertizând cu tranzacții mai slabe ale diviziei de jocuri

O altă majorare recentă a fost operată de către cei de la PPC la GV Energie Rigenerabili Ital-Ro SRL, cu 2,87 milioane lei, până la 9,56 milioane lei.

La De Rock Int'L SRL, majorarea a fost de 2,34 milioane lei, la 11,1 milioane lei.

FOTO maib, cea mai mare bancă din Republica Moldova, amână listarea la București CITEȘTE ȘI FOTO maib, cea mai mare bancă din Republica Moldova, amână listarea la București

Grupul grec PPC a anunțat luna trecută că intenționează să-și majoreze de 2,6 ori portofoliul românesc de producție de energie regenerabilă, eoliană și solară, de la o putere instalată totală de circa 600 MW în prezent la 1.900 MW în 2026.

Anunțul a fost făcut cu ocazia evenimentului corporativ PPC Capital Markets Day, dedicat investitorilor și analiștilor financiari și desfășurat la Londra.

Veniturile Airbnb cresc substanțial. Totuși, acțiunile scad din cauza unui acord CITEȘTE ȘI Veniturile Airbnb cresc substanțial. Totuși, acțiunile scad din cauza unui acord

România este o țară strategică în Grupul PPC și în regiune, permițând grupului să creeze un coridor energetic care să acopere Europa de Sud-Est, cu un potențial imens de creare de valoare și generare de sinergii, cu beneficii pentru toate țările″, au transmis grecii.

Deschiderile strategice ale companiei elene către Europa de Est și intrarea acesteia în coridorul energetic din Balcani au atras atenția și Statelor Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
ppc enel
ppc investiții românia
ppc producție energie regenerabilă românia
enel green power