Grupul Enel, amendat în Italia

Grupul Enel, amendat în Italia
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2024

Autoritatea italiană pentru protecția datelor a amendat o unitate a celei mai mari companii de utilități din țară, Enel, cu peste 79 de milioane de euro, acuzând-o că gestionează greșit datele personale ale clienților, pentru telemarketing, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Autoritatea, cunoscută sub numele de Garante, a declarat într-un comunicat că Enel Energia ar fi folosit datele personale ale clienților de la cel puțin 9.300 de contracte, pentru a-și promova ilegal serviciile de energie și gaze, scrie News.ro.

FOTO Transelectrica a finalizat cel mai ″provocator″ proiect din ultimii 30 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Transelectrica a finalizat cel mai ″provocator″ proiect din ultimii 30 de ani

Acesta a adăugat că Enel Energia ar fi achiziționat și de la patru companii datele personale a 978 de utilizatori care nu aparțineau rețelei de vânzări a companiei.

Amenda, cea mai mare emisă vreodată de Garante, vine în urma unei anchete a poliției financiare italiene asupra celor patru companii, pe care Garante le-a amendat cu 1,8 milioane de euro în iunie, confiscându-le unele baze de date.

De asemenea, autoritatea de reglementare a mai spus că sistemele de informare pentru managementul clienților și activarea serviciilor de la Enel Energia au arătat ”deficiențe grave de securitate”.

Enel nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
italia