Guvernul german va aloca aproximativ 4 miliarde de euro pentru subvenții în vederea decarbonizării economiei

Guvernul german va aloca aproximativ 4 miliarde de euro pentru subvenții în vederea decarbonizării economiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2024

Guvernul german va aloca aproximativ 4 miliarde de euro pentru subvenții în vederea sprijinirii firmelor consumatoare de energie care trec la producția ecologică, a declarat vineri o sursă guvernamentală, pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ca parte a ambițiilor Germaniei de a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2045, Berlinul intenționează să acorde companiilor din industrii precum oțel, sticlă, hârtie și produse chimice subvenții pe 15 ani, în schimbul reducerii emisiilor de carbon din producția lor, a anunțat Ministerul Economiei, potrivit News.ro.

Potrivit ministerului, Comisia Europeană a aprobat instrumentul de subvenții, adăugând că va lansa primele cereri de finanțare în curând.

Companiile care primesc ajutorul ar fi selectate printr-un proces de licitație în care ar câștiga companiile care pot reduce cel mai mult emisiile cu cele mai mici costuri. Sursa a spus că prima cerere de finanțare a primei licitații va avea loc în primăvara acestui an, 4 miliarde de euro fiind puse la dispoziție pentru aceasta, adăugând că o a doua rundă de licitații va urma mai târziu în acest an.

Burduja promite, după discuții cu ANRE și ANAF, noi măsuri pentru scăderea facturilor la energie, dar nu modifică plafoanele CITEȘTE ȘI Burduja promite, după discuții cu ANRE și ANAF, noi măsuri pentru scăderea facturilor la energie, dar nu modifică plafoanele

Berlinul plănuise inițial să ofere companiilor subvenții care urmau să însumeze o sumă de aproximativ două cifre de miliarde de euro.

Dar întregul program a fost în pericol în urma deciziei Curții Constituționale de anul trecut, care a interzis guvernului să folosească aproximativ 60 de miliarde de euro din datorii pentru proiecte de protecție a climei.

Prin așa-numitele contracte de protecție a climei, companiile vor fi compensate pentru costurile suplimentare ale producției ecologice în industriile în care procesele de producție ecologice nu pot fi operate în prezent competitiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
subventii