GRAFICE Grupul maghiar MOL: Cele mai mari vânzări de benzină în România din istorie. Ce este pregătit acum

GRAFICE Grupul maghiar MOL: Cele mai mari vânzări de benzină în România din istorie. Ce este pregătit acum

Foto MOL Romania

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 17 feb 2024

Chiar dacă și-a redus numărul de benzinării cu 6,6%, grupul maghiar MOL a avut anul trecut, în România, un volum de vânzări de carburanți apropiat de cel record din 2021, revenindu-și după ce înregistrase cele mai reduse vânzări din ultimii ani în România, cu excepția celui pandemic, în care cererea a fost distrusă de carantinarea populației și a economiilor, relevă date analizate de Profit.ro. În cazul benzinei, compania a raportat chiar un nou record al volumelor vândute în benzinăriile din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Vânzările de motorină ale grupului maghiar au crescut în 2023 cu 24 mii tone, sau 4,2%, la 586 mii tone, iar cele de benzină, cu 13 mii tone, sau 7,8%, la 189 mii tone, comparativ cu anul precedent.

VIDEO Zeci de ruși care îi aduceau un omagiu lui Navalnîi, printre care și jurnaliști, au fost reținuți și băgați în dube de mascați CITEȘTE ȘI VIDEO Zeci de ruși care îi aduceau un omagiu lui Navalnîi, printre care și jurnaliști, au fost reținuți și băgați în dube de mascați

Volumul total de motorină vândut în România a fost de 586 mii tone, cu numai 6 mii tone sub recordul de 596 mii tone din 2021.

Vânzările de benzină s-au situat însă la nivel record, de 179 mii tone, cu 2 mii tone peste precedentul record, de 177 mii tone din 2021.

Și asta în pofida faptului că numărul stațiilor MOL din România a scăzut cu 6,6%, de la 255 stații în 2022, la 238 stații, la finalul anului trecut.

Patronul care vindea burgeri cu foiță de aur, condamnat la 5 ani de închisoare cu acuzația de trafic de influență CITEȘTE ȘI Patronul care vindea burgeri cu foiță de aur, condamnat la 5 ani de închisoare cu acuzația de trafic de influență

Creșterea vânzărilor MOL a avut loc într-un context favorabil de piață. Potrivit OMV Petrom, cererea de carburanți a crescut în 2023 cu 4% comparativ cu 2022.

Profitul înainte de impozitare al grupului petrolier ungar MOL a scăzut cu 36% în 2023 până la 1,936 miliarde de dolari, din cauza tensiunilor geopolitice și a unui climat imprevizibil la nivel macro și de industrie, alături de politici fiscale și guvernamentale imprevizibile.

Pentru anul 2024, MOL estimează că va ajunge la o valoare a profitului înainte de impozitare de aproximativ 1,6 miliarde dolari.

Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie și retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria.

Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie.

VIDEO Clip video despre California în vremea goanei după aur, creat de inteligența artificială pe baza unui simplu text. Sistemul Sora, de la OpenAI, poate agrava fenomenul deepfake CITEȘTE ȘI VIDEO Clip video despre California în vremea goanei după aur, creat de inteligența artificială pe baza unui simplu text. Sistemul Sora, de la OpenAI, poate agrava fenomenul deepfake

Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația.

Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.400 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Sud-Est.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari
mol
omv petrom
romania
crestere