Honda Motor și LG Energy Solution vor investi 4,4 miliarde de dolari pentru a construi o nouă fabrică de baterii pentru vehicule electrice în SUA

Honda Motor și LG Energy Solution vor investi 4,4 miliarde de dolari pentru a construi o nouă fabrică de baterii pentru vehicule electrice în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2022

Honda Motor și LG Energy Solution au declarat că intenționează să investească 4,4 miliarde de dolari pentru a construi o nouă fabrică de producție de baterii pentru vehicule electrice în SUA, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul marchează cele mai recente planuri ale producătorilor de automobile de a investi în producția americană de baterii pentru vehicule electrice, deoarece industria lucrează pentru a respecta reglementări mai stricte și pentru a accelera producția de astfel de mașini și camioane cu emisii zero, scrie News.ro.

INFOGRAFICE Nou record. Prețul spot al energiei a sărit de 3.500 lei/MWh. Producția internă - o pătrime din capacitatea instalată. Parcurile eoliene au consumat energie în loc să producă CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Nou record. Prețul spot al energiei a sărit de 3.500 lei/MWh. Producția internă - o pătrime din capacitatea instalată. Parcurile eoliene au consumat energie în loc să producă

Alți producători auto care fac astfel de investiții au inclus General Motors, Ford Motor, Rivian Automotive și Hyundai Motor.

Honda și LG Energy au declarat că se așteaptă ca fabrica lor să înceapă producția în masă de celule avansate de baterii litiu-ion până la sfârșitul anului 2025.

Fabrica va fi construită și operată de o companie mixtă a celor două companii, care urmează să fie înființată în acest an.

Multe dintre investițiile în fabrici de baterii ale producătorilor de automobile urmează liniile directoare mai stricte de aprovizionare care fac parte din Acordul Statele Unite ale Americii-Mexic-Canada (fostul Acord de Comerț Liber din America de Nord) și, mai recent, Legea de reducere a inflației.

Honda și LG Energy Solution nu au anunțat unde va fi amplasată fabrica de mai multe miliarde de dolari, dar majoritatea producătorilor de automobile au anunțat producția de baterii în apropierea fabricilor lor de asamblare.

Honda are în prezent unități mari de producție în Ohio, Alabama și Indiana.

Noua fabrică va avea o capacitate de producție anuală de aproximativ 40 de gigawați oră, ceea ce este în concordanță cu fabricile anunțate de alți producători auto.

La începutul acestui an, Honda, cu sediul în Japonia, a declarat că intenționează să lanseze 30 de vehicule electrice la nivel global și să producă aproximativ 2 milioane de vehicule electrice pe an până în 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
honda motor
lg energy solution