Îngrijorările legate de oferta de petrol trag din nou în sus prețurile

Îngrijorările legate de oferta de petrol trag din nou în sus prețurile

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 apr 2022
Prețul petrolului Brent a depășit luni pragul de 105 dolari pe baril, în condițiile în care îngrijorările legate de ofertă, în urma invaziei ruse în Ucraina și a lipsei unui acord nuclear cu Iranul, pun din nou presiune pe cotații.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Invadarea Ucrainei, în luna februarie, a accentuat puternic îngrijorările deja existente legate de aprovizionare. Sancțiunile impuse Rusiei și evitarea de către cumpărători a petrolului rusesc au agravat și mai mult aceste temeri.
Prețul gazelor a crescut în contextul în care UE analizează noi sancțiuni împotriva Rusiei CITEȘTE ȘI Prețul gazelor a crescut în contextul în care UE analizează noi sancțiuni împotriva Rusiei Brent a crescut luni cu 0,7%, până la 105,87 dolari pe baril. Petrolul american West Texas Intermediate a urcat 1,2%, la 100,72 dolari.  Uletrior, cotațiile și-au temperat avansul.
 
"Eliberarea din rezervele strategice va compensa deficitul cauzat de sancțiuni și de aversiunea cumpărătorilor față de petrolul rusesc? Într-un cuvânt: nu", a declarat Stephen Brennock de la brokerul PVM, citat de Reuters.
 
Petrolul Brent a scăzut cu aproximativ 13% săptămâna trecută, după ce președintele american Joe Biden a anunțat eliberarea unei cantități record de petrol din rezervele strategice ale SUA. Luna trecută, petrolul atinsese 139 de dolari, cel mai ridicat nivel din 2008 încoace.
 
"Această măsură pe termen scurt, pentru reducerea prețurilor la petrol, nu rezolvă problema pe termen lung", a declarat Naeem Aslam de la Avatrade, citat tot de Reuters.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
wti
brent