Ioan Simion, printre cei mai puternici antreprenori din Prahova, a câștigat contractul polonezilor de la Serinus pentru sondele de gaze din Moftin

Ioan Simion, printre cei mai puternici antreprenori din Prahova, a câștigat contractul polonezilor de la Serinus pentru sondele de gaze din Moftin
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 mai 2017

Furnizorul de echipamente și servicii petroliere Confind Câmpina, controlat de omul de afaceri prahovean Ioan Simion, a obținut un contract EPCC (de proiectare, achiziție, construcții-montaj și punere în funcțiune) pentru construcția unei unități de producție gaze la Moftin. Concesionarul perimetrului de gaze din Satu Mare este compania poloneză Serinus Energy.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Construcția unității și a instalațiilor aferente va începe în scurt timp, producția de gaze urmând să fie începută în primul trimestru din 2018.

În 2011, Ioan Simion (72 de ani) era creditat de Forbes România cu o avere de 22-23 milioane euro.

Proaspăt intrat în insolvență, combinatul Donau Chem al lui Ioan Niculae începe să-și vândă stocurile de platină CITEȘTE ȘI Proaspăt intrat în insolvență, combinatul Donau Chem al lui Ioan Niculae începe să-și vândă stocurile de platină

Serinus, companie controlată de Kulczyk Investments, fond de investiții înființat de miliardarul polonez Jan Kulczyk, deține, prin intermediul companiei Winstar Satu Mare, 60% din concesiunea Satu Mare. KMG International (fosta Rompetrol Group) are o participație de 40%, însă compania a anunțat că vrea să se retragă din proiect.

La începutul anului, Serinus a anunțat că a obținut 25,2 milioane dolari canadieni (19,2 milioane dolari americani) din vânzarea de acțiuni, fondurile urmând să fie folosite pentru finanțarea proiectelor din România și Tunisia, inclusiv pentru construcția unității de producție de la Moftin.

Perimetrul operat de Serinus în Satu Mare are o suprafață de 2.949 kilometri pătrați. Până în prezent, compania a forat două sonde, ambele în comuna Moftin, la una dintre sonde fiind identificate rezerve recuperabile de aproximativ 510 milioane metri cubi de gaze, echivalentul a circa 4% din consumul anual al României.

Fondată în 1991, Confind Câmpina este unul dintre principalii furnizori români de echipamente și servicii în domeniile petrolului și gazelor. Din 2003, compania execută și proiecte EPPC “la cheie”, printre clienți numărându-se OMV Petrom și compania kazahă Azalia.

Confind are peste 1.100 de angajați și afaceri anuale de aproximativ 40 milioane de euro.

Perspectivele pieței energetice, schimbările legislative pregătite în domeniu și impactul acestora asupra jucătorilor din domeniul energetic  dar mai ales asupra consumatorului vor fi anunțate, pe lângă multe alte teme, la Profit Energy.forum, pe 15 mai, la Hotel Intercontinental, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții autorităților și asociațiilor de reglementare din domeniul energiei, șefi de companii care activează în sectorul energetic, avocați și consultanți, pentru a dezbate provocările actuale și viitorul sectoarelor energetice. Pentru detalii și înregistrări, AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
confind campina
serinus energy
moftin
gaze
satu mare