Iranul va mări producția de petrol la 4 milioane de barili pe zi, în timp ce OPEC încearcă reducerea livrărilor

Iranul va mări producția de petrol la 4 milioane de barili pe zi, în timp ce OPEC încearcă reducerea livrărilor
scris 17 oct 2016

Iranul, al treilea mare membru al OPEC, va mări producția de petrol la 4 milioane de barili pe zi, de la nivelul actual de 3,89 milioane de barili pe zi, decizie care poate complica planul organizației de reducere a livrărilor pentru susținerea prețurilor, transmite Bloomberg.

Declarația a fost făcută de directorul general al National Iranian Oil, Ali Kardor, scrie News.ro.

Iranul producea înainte de sancțiunile occidentale 4,085 milioane de barili de petrol pe zi.

”Trebuie să ajungem la nivelul de producție anterior sancțunilor”, a spus Amir Hossein Zamaninia, secretar de stat în Ministerul Petrolului.

În prezent, Iranul exportă peste 2,2 milioane de barili de petrol pe zi, a adăugat Zamaninia.

18.000 de locuințe din București, din care 80% cu prețuri sub 80.000 euro, vor fi scoase la vânzare CITEȘTE ȘI 18.000 de locuințe din București, din care 80% cu prețuri sub 80.000 euro, vor fi scoase la vânzare

Reprezentanții statelor OPEC se vor întâlni în noiembrie pentru un acord de punere în aplicare a deciziei de reducere a producției de petrol a organizației, adoptată în septembrie la Alger, la 32,5-33 milioane de barili pe zi, pentru susținerea prețurilor.

Petrolul Brent, de referință la Londra, este tranzacționat luni relativ în stagnare, la aproape 52 dolari pe baril, iar petrolul de referință pe piața americană la 50,2 dolari pe baril.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petrol
iran
opec