Joe Biden acuză companiile petroliere de "profituri de război" și amenință cu o taxă pe profitul neprevăzut

Joe Biden acuză companiile petroliere de "profituri de război" și amenință cu o taxă pe profitul neprevăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2022

Președintele Joe Biden a acuzat companiile petroliere de "profituri de război" și a evocat posibilitatea de a impune o taxă pe profit în cazul în care companiile nu stimulează producția internă, relatează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

În declarații, la puțin peste o săptămână de la alegerile de la mijlocul mandatului din 8 noiembrie, Biden a criticat marile companii petroliere pentru că au obținut profituri record, refuzând să contribuie la scăderea prețurilor la pompă pentru americani. Președintele a declarat că va solicita Congresului să aplice sancțiuni fiscale companiilor petroliere dacă acestea nu încep să investească o parte din profituri în reducerea costurilor pentru consumatorii americani, scrie News.ro.

România, printre țările UE cu cele mai mari creșteri ale prețurilor la electricitate pentru consumatorii casnici CITEȘTE ȘI România, printre țările UE cu cele mai mari creșteri ale prețurilor la electricitate pentru consumatorii casnici

"Echipa mea va lucra cu Congresul pentru a analiza aceste opțiuni care ne sunt disponibile nouă și altora", a spus Biden. "Este timpul ca aceste companii să înceteze să mai profite de război, să își îndeplinească responsabilitățile în această țară și să acorde poporului american o pauză și să se descurce în continuare foarte bine.

" În ultimele două trimestre, ExxonMobil, Chevron, Shell, BP, ConocoPhillips și TotalEnergy au câștigat cu peste 100 de miliarde de dolari mai mult decât au câștigat în tot anul trecut și de peste două ori și jumătate mai mult decât au câștigat în aceleași trimestre din 2021. Președintele a țintit în special ExxonMobil, care săptămâna trecută a raportat câștiguri de 19,7 miliarde de dolari numai în al treilea trimestru.

El a spus că această companie și-a folosit profiturile record pentru a oferi acționarilor dividende consistente și răscumpărări de acțiuni, dar nu a reușit să investească în îmbunătățiri ale producției de care ar fi beneficiat consumatorii la pompă. "Profiturile record ale companiilor petroliere de astăzi nu se datorează faptului că au făcut ceva nou sau inovator", a declarat Biden. "Profiturile lor sunt o mană de vânt a războiului, o mană de vânt pentru conflictul brutal care face ravagii în Ucraina și care afectează zeci de milioane de oameni din întreaga lume."

viewscnt
Afla mai multe despre
joe biden
profit
companii petroliere