Kingdom Holding din Arabia Saudită a investit în grupurile energetice ruse Gazprom, Rosneft și Lukoil

Kingdom Holding din Arabia Saudită a investit în grupurile energetice ruse Gazprom, Rosneft și Lukoil
scris 15 aug 2022

Kingdom Holding din Arabia Saudită a investit în grupurile energetice rusești Gazprom, Rosneft și Lukoil, între 22 februarie și 22 martie, a anunțat compania pe Twitter, transmite Reuters.

Multe națiuni occidentale au impus sancțiuni firmelor energetice rusești și directorilor acestora, în urma invadării Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie, scrie News.ro.

ANPC - Măsuri dure la magazine Carrefour, Lidl, Kaufland și Mega Image de pe litoral. ”Cumpărătorii erau mai tare intrigați de ....acțiunea noastră decât de deficiențele găsite acolo\ CITEȘTE ȘI ANPC - Măsuri dure la magazine Carrefour, Lidl, Kaufland și Mega Image de pe litoral. ”Cumpărătorii erau mai tare intrigați de ....acțiunea noastră decât de deficiențele găsite acolo"

Investițiile Kingdom Holding se încadrează în programul de investiții pe trei ani al companiei, de 12,8 miliarde de riali (3,4 miliarde de dolari), a adăugat compania.

Kingdom Holding a declarat că a investit 1,37 de miliarde de riali în Gazprom și 196 de milioane de riali în Rosneft, pe 22 februarie, și 410 de milioane de riali în Lukoil, între 22 februarie și 22 martie.

Kingdom Holding este deținută în cea mai mare parte de prințul saudit Alwaleed Bin Talal, dar fondul suveran al Arabiei Saudite, Public Investment Fund (PIF), a preluat un pachet de 16,87% din acțiunile companiei, în luna mai.

Arabia Saudită și Rusia conduc grupul OPEC+, o alianță formată în 2017 între Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și producătorii aliați.

viewscnt
Afla mai multe despre
kingdom holding
gazprom
rosneft
lukoil