La Bursa Română de Mărfuri a fost tranzacționat în primul semestru un volum de gaze de 44,25 TWh

La Bursa Română de Mărfuri a fost tranzacționat în primul semestru un volum de gaze de 44,25 TWh
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2017

Volumul de gaze naturale tranzacționat în primele șase luni pe Bursa Română de Mărfuri (BRM) a fost de 44,25 TWh, de aproape trei ori mai mult decât volumul tranzacționat anul trecut, volum care reprezintă circa 71% din consumul național de gaze naturale, a declarat luni președintele BRM, Septimiu Stoica, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Am tranzacționat în șase luni de 44,25 TWh. De la începutul activității noastre, volumul total a fost de peste 66,4 TWh. În aceste șase luni, 71% din consumul național de gaze s-a tranzacționat prin BRM, fără a exista o obligație legală”, a afirmat Stoica.

Numărul de clienți pe zona gazelor naturale a fost de 314 în primele șase luni, cu 8,3% decât numărul înregistrat în întregul an 2016, scrie News.ro.

Spațiul Privat Virtual– 67.000 de firme s-au înscris într-o lună și jumătate de la lansare, aproape câte persoane fizice în trei ani CITEȘTE ȘI Spațiul Privat Virtual– 67.000 de firme s-au înscris într-o lună și jumătate de la lansare, aproape câte persoane fizice în trei ani

Totodată, Stoica a anunțat că BRM va lansa la tranzacționare, după avizarea de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), produse de tip forward și spot cu servicii de compensare asigurate de compania Keller.

În plus, din 2018, va fi demarată tranzacționarea contractelor futures cu opțiuni, potrivit președintelui BRM. În plus, din 18 iulie, BRM va oferi ziariștilor posibilitatea de a accesa platforma de tranzacționare pentru a asista la licitații live.

Producătorii de gaze nu vor fi deocamdată obligați să-și vândă întreaga producție pe OPCOM, iar pe BRM vor putea avea loc în continuare tranzacții cu gaze naturale, cel puțin o perioadă, după ce plenul camerei Deputaților a decis, la finalul lunii iunie, să retrimită la comisii proiectul de lege pentru adoptarea OUG 64 privind liberalizarea gazelor la producători. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa română de marfuri
gaze