Lituanienii de la INVL iau un credit de 25 milioane euro pentru fotovoltaice românești

Lituanienii de la INVL iau un credit de 25 milioane euro pentru fotovoltaice românești
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2023

Fondul de investiții în energie regenerabilă INVL Renewable Energy Fund I, administrat de INVL Asset Management, cea mai importantă companie de gestionare a activelor din Lituania, a încheiat un acord cu o bancă austriacă pentru un împrumut de 25 milioane euro, destinat finanțării de investiții în proiecte fotovoltaice românești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Împrumutul de la Kommunalkredit Austria AG, bancă controlată de firma suedeză de private equity Altor, va fi utilizat pentru a finanța construcția unor centrale solare cu o capacitate 51 MW în România.

Fraudă în numele ANAF. Ce date le cer infractorii contribuabililor CITEȘTE ȘI Fraudă în numele ANAF. Ce date le cer infractorii contribuabililor

″Vedem piața românească ca pe o piață cu o dezvoltare foarte rapidă în Uniunea Europeană, cu un accent puternic pe dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă. Ne așteptăm ca investiția Fondului în dezvoltarea capacității de producție de energie electrică din surse regenerabile să aibă o contribuție semnificativă la reducerea poluării și la îmbunătățirea securității energetice în România”, a declarat Liudas Liutkevičius, manager asociat al INVL Renewable Energy Fund I.

În total, INVL Renewable Energy Fund I investește în România în 8 proiecte de centrale solare, cu o capacitate totală de 451 MW. Portofoliul total de proiecte de energie regenerabilă dezvoltate de INVL Renewable Energy Fund I este de 483 MW. În afară de România, Fondul dezvoltă proiecte de parcuri solare de peste 32 MW în Polonia.

VIDEO&FOTO Legea pensiilor, adoptată de Parlament: Femeile și bărbații ies la pensie la 65 de ani. Stagiul complet de cotizare – 35 de ani, stagiul minim – 15 ani. Punctul de pensie – 81 de lei. Condiții de reducere a vârstei de pensionare CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Legea pensiilor, adoptată de Parlament: Femeile și bărbații ies la pensie la 65 de ani. Stagiul complet de cotizare – 35 de ani, stagiul minim – 15 ani. Punctul de pensie – 81 de lei. Condiții de reducere a vârstei de pensionare

Se preconizează că investiția totală a Fondului în proiectele din România și Polonia se va ridica la peste 330 de milioane de euro, iar construcția tuturor parcurilor solare din aceste țări ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul anului 2025.

În septembrie, INVL Renewable Energy Fund I a atras 4,5 milioane de euro de la investitori pentru construcția de parcuri solare în România și Polonia. Fondul a vândut atunci obligațiuni cu rată fixă de 4,5 milioane de euro, în prima sa ofertă publică de titluri de creanță, cererea depășind de 1,5 ori oferta. În total, fondul a primit cereri de la peste 250 de investitori instituționali și de retail din Lituania.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit investiții energie regenerabilă
credit investiții parcuri fotovoltaice romania
finanțare proiecte fotovoltaice