Mandatele membrilor directoratului Transelectrica, prelungite provizoriu pentru doar 2 luni. Directorul general fusese schimbat după AGA de bilanț

Mandatele membrilor directoratului Transelectrica, prelungite provizoriu pentru doar 2 luni. Directorul general fusese schimbat după AGA de bilanț
scris 12 iul 2018

Adrian Rusu, cel care a preluat funcția de director general în luna mai, își păstrează poziția pentru un mandat provizoriu de încă 2 luni.

Starea de provizorat de la Transelectrica (TEL) se menține, Guvernul fiind consecvent unei politici a mandatelor scurte pentru societățile unde statul este acționar majoritar. Consiliul de Supraveghere al transportatorului energetic întrunit ieri a decis componența pentru următoarele 2 luni a directoratului format din 5 membri.

Adrian Rusu, cel care la începutul lunii mai a înlocuit-o în funcția de director general pe Corina Popescu – la rândul ei pe poziție de mai puțin de un an – va prelua noul mandat pe 17 iulie. Rusu este inginer, absolvent în anul 1979 al Facultății de Electrotehnică a Universității Politehnice București a fost încadrat în societatea integrată energetică a României Conel în 1984, iar din martie 2013 a intrat în directorat.

Dragnea promite autostrăzi din supraimpozitarea gazelor din Marea Neagră. Asta promitea și în 2013 din supraacizarea carburanților, ca \ CITEȘTE ȘI Dragnea promite autostrăzi din supraimpozitarea gazelor din Marea Neagră. Asta promitea și în 2013 din supraacizarea carburanților, ca "secund" al lui Ponta

În ultimii 2 ani, Guvernul a promovat o politică pe care Greg Konieczny, fostul manager timp de peste 7 ori a Fondului Proprietatea (FP), o caracteriza într-un interviu pentru Profit.ro drept „de speriat”, de înlocuiri succesive ale conducerilor administrative și executive ale societăților de stat. Mandatele provizorii de 4 luni au devenit aproape o regulă pentru multe societăți, unele listate la cota BVB.

Cea mai recentă schimbare la nivelul conducerii unei companii de la cota bursei românești este reprezentată de decizia de săptămâna trecută privind încetarea relațiilor contractuale ale Nuclearelectrica (SNN) cu Marian Șerban, cel care deținea funcția de director general adjunct al Nuclearelectrica și totodată cu atribuții de director al centralei nuclear-electrice de la Cernavodă.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
bvb
bursa
nuclearelectrica