O nouă mutare majoră, conform politicii „de speriat”. Directorul centralei nucleare de la Cernavodă a fost schimbat

O nouă mutare majoră, conform politicii „de speriat”. Directorul centralei nucleare de la Cernavodă a fost schimbat
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 iul 2018

Marian Șerban își încetează mandatul de director al Sucursalei CNE Cernavodă de la Nuclearelectrica prin acordul părților. Volatilitatea la nivelul conducerilor societăților de stat a fost caracterizată ca fiind "de speriat" de către fostul manager al Fondului Proprietatea, polonezul Greg Konieczny.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Schimbare majoră la nivelul conducerii Nuclearelectrica (SNN). Compania a dispus încetarea relațiilor contractuale cu Marian Șerban, cel care deținea funcția de director general adjunct al Nuclearelectrica și totodată cu atribuții de director al centralei nuclear-electrice de la Cernavodă.

Mandatul lui Șerban se va încheia pe 1 august, la aproape un an de când Daniela Lulache a fost îndepărtată, de asemenea, de la conducerea societății. Între timp, aceasta a obținut o poziție în cadrul Agenției pentru Energie Nucleară a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

ULTIMA ORĂ Tranzacția prin care grupul chinez CEFC voia să cumpere 51% din acțiunile KMG International NV, fostul Rompetrol Group, a eșuat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranzacția prin care grupul chinez CEFC voia să cumpere 51% din acțiunile KMG International NV, fostul Rompetrol Group, a eșuat

Titlurile Nuclearelectrica au coborât ieri la bursă cu 2,64%, până la prețul de 7,00 lei/acțiune, pe transferuri de 2,21 milioane lei. Compania a raportat la T1 2018 un profit net de 190,00 milioane lei, în creștere cu 51,67%, de la 125,27 milioane lei în primele 3 luni ale lui 2016,o ameliorare de rezultat obținută ca urmare a majorării cu 11% a vânzărilor pe piața concurențială a contractelor bilaterale.

În ultimii 2 ani, guvernul a promovat o politică pe care Greg Konieczny, fostul manager timp de peste 7 ori a Fondului Proprietatea (FP) o caracteriza într-un interviu pentru Profit.ro drept „de speriat”, de înlocuiri succesive ale conducerilor administrative și executive ale societăților de stat. Mandatele provizorii de 4 luni au devenit aproape o regulă pentru multe societăți, unele listate la cota BVB.

Cea mai recentă schimbare la nivelul conducerii unei companii de la cota bursei românești este încluirea la începutul lunii mai a Corinei Popescu în funcția de director general al Transelectrica (TEL), cu Adrian Rusu, anterior director de operațiuni în cadrul societății. Popescu ocupa poziția de numai un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica
fondul proprietatea
bvb
bursa
transelectrica