Mazarine Energy a primit o injecție de capital de 20 milioane euro din Olanda în luna aprobării preluării a încă 9 zăcăminte de la OMV Petrom

Mazarine Energy a primit o injecție de capital de 20 milioane euro din Olanda în luna aprobării preluării a încă 9 zăcăminte de la OMV Petrom
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 2 mai 2019

Compania petrolieră olandeză Mazarine Carpathia BV, unde principal investitor este gigantul mondial de asset management Carlyle Group, a efectuat o majorare de capital în valoare de aproape 20 milioane euro în subsidiara sa românească Mazarine Energy Romania SRL, banii fiind vărsați în conturi în aceeași lună în care Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care aceasta a preluat de la OMV Petrom încă nouă zăcăminte de țiței și gaze din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, în ultima parte a lunii februarie 2019, capitalul Mazarine Energy Romania SRL a fost majorat cu 19,6 milioane euro (92,12 milioane lei), la peste 223,22 milioane lei, prin aport în numerar al asociatului unic Mazarine Carpathia BV.

La începutul lunii respective, Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția din toamna anului trecut prin care Mazarine Energy a preluat de la OMV Petrom 9 zăcăminte de hidrocarburi din zona Moinești Zemeș, cu o producție cumulată de țiței și gaze de aproximativ 1.000 bep/zi, respectiv sub 1% din producția zilnică a Petrom.

Intenție de lansare a unei oferte publice secundare pe Bursa de Valori București la TMK-ARTROM S.A. CITEȘTE ȘI Intenție de lansare a unei oferte publice secundare pe Bursa de Valori București la TMK-ARTROM S.A.

Anterior, în 2016, Mazarine Energy preluase alte 19 zăcăminte de la OMV Petrom, tranzacție urmată de asemenea de o majorare de capital, de aproape 19 milioane euro.

Mazarine Energy își valorifică gazele naturale extrase din zăcămintele din România prin două centrale de producție de energie electrică de mici dimensiuni care funcționează pe gaze, preluate tot de la OMV Petrom și cu o putere instalată totală de 4,8 MW, energia produsă fiind vândută pe bursa locală de energie OPCOM. Compania ia în calcul pentru viitor construirea de noi astfel de unități pe lângă perimetrele sale de producție de gaze.

Potrivit celor mai recente date disponibile, Mazarine Energy Romania SRL a terminat anul 2017 cu pierderi de 34,35 milioane lei, la un rulaj de 19,62 milioane lei, și un număr mediu de 118 angajați. Firma a fost înființată în 2015.

ULTIMA ORĂ Puterea a adoptat proiectul prin care BNR e obligată să aducă în țară rezerva de aur - Vot acordat înainte ca Guvernul să transmită că măsura trebuia avizată de Banca Centrală Europeană CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Puterea a adoptat proiectul prin care BNR e obligată să aducă în țară rezerva de aur - Vot acordat înainte ca Guvernul să transmită că măsura trebuia avizată de Banca Centrală Europeană

Carlyle Group mai controlează în România producătorul offshore de gaze naturale Black Sea Oil&Gas, care recent a primit undă verde din partea Agenției Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) în vederea săpării a cinci sonde de producție și a realizării unui ansamblu submarin de producție în Marea Neagră, parte a proiectului de dezvoltare Midia.

Mazarine Energy BV este o companie de explorare și producție convențională de hidrocarburi, activă în special în Africa de Nord. Deține o licență de explorare în Tunisia și se află în proces de a identifica oportunități suplimentare de explorare, dezvoltare și producție în Europa și Africa de Nord. Majoritatea membrilor conducerii executive a companiei sunt foști angajați ai Shell.

În România, grupul Carlyle controlează circa 36 de companii active în diverse sectoare economice (de exemplu, producția de covoare țesute pentru spații rezidențiale și comerciale, servicii de traducere, dublare și subtitrare pentru radiodifuzori, management pentru soluții hardware, software pentru industria dentară, producția de metal și pulberi ceramice, producția de rumeguș și alte produse de lemn pentru industria DIY și alte sectoare industriale, producția de generatoare industriale și motoare electrice, produse alimentare congelate, refrigerate și gata preparate, cercetare în domeniul dezvoltării studiilor clinice, administrării acestora și al serviciilor post-omologare, producția și decorarea recipientelor de sticlă de lux etc.).

viewscnt
Afla mai multe despre
mazarine
mazarine energy
omv petrom
carlyle group
productie gaze naturale
zacaminte gaze naturale
centrale pe gaze
zacaminte hidrocarburi onshore