Mihai Tudor, venit de la Orange România, a fost numit CEO al Simtel Team

Mihai Tudor, venit de la Orange România, a fost numit CEO al Simtel Team
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2023

Mihai Tudor, venit de la Orange România, a fost numit CEO al Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și jucător în domeniul energiei regenerabile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luna trecută, Simtel Team a numit un Consiliu de Administrație.

Consiliul este compus din cinci membri – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc, Radu Vilău, cofondatori ai companiei, Adrian Netea, profesionist în investiții, și Mihai Tudor, un executiv cu experiență vastă în motivarea și creșterea echipelor în cadrul companiilor.

Cariera lui Mihai Tudor este strâns legată de Orange România, unde a deținut diferite roluri, ultima poziție ocupată, înainte de a se alătura Simtel, fiind cea de Strategy, Business Development & Program Management Director.

Vin acțiuni gratuite în valoare de 910 milioane lei de la Banca Transilvania: Pentru prima dată după 7 ani, instituția de credit nu va acorda dividende CITEȘTE ȘI Vin acțiuni gratuite în valoare de 910 milioane lei de la Banca Transilvania: Pentru prima dată după 7 ani, instituția de credit nu va acorda dividende

„Simtel Team se află într-o etapă de creștere accelerată pe fondul solicitărilor tot mai numeroase pen-tru soluțiile de energie regenerabilă, aspect reflectat la nivelul bugetului de venituri și cheltuieli pe care l-am propus pentru anul 2023,  aprobat de acționarii noștri în cadrul AGA anuală – o cifră de afaceri la nivel consolidat de 296,1 milioane de lei, EBITDA de 31,5 milioane de lei și un profit net de 25,6 mili-oane de lei. În perioada următoare, vom demara procedurile pentru transferul acțiunilor companiei pe Piața Principală a BVB, prin pregătirea situațiilor financiare conform standardelor IFRS. Acest transfer este un pas natural, având în vedere evoluția companiei, precum și posibilitatea de a atrage în acționa-riat și investitori instituționali. Prin urmare, am avut în vedere ca în noul Consiliu de Administrație să aducem alături de noi oameni cu experiență desăvârșită în dezvoltarea și implementarea de strategii de creștere a afacerilor. Împreună cu Sergiu și Radu, le mulțumim lui Adrian și Mihai că au venit alături de noi, precum și acționarilor pentru votul de încredere acordat”, a declarat anterior Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team.

În vederea alinierii companiei la cerințele de guvernanță corporativă ale Pieței Principale, acționarii au numit un Consiliu de Administrație format din cinci membri, dintre care doi neexecutivi și independenți. Adrian Netea este un profesionist în investiții, cu o experiență de peste 12 ani în finanțe corporative, private equity, evaluarea companiilor, dezvoltare de strategie de expansiune și planuri de afaceri. În prezent, Adrian Netea este Director de Investiții în cadrul Morphosis Capital, un fond de private equity cu 50 de milioane de euro capital subscris. Mihai Tudor, cel de-al doilea membru neexecutiv și inde-pendent, este un executiv cu peste 18 ani de experiență în management, motivarea și creșterea echi-pelor, planificarea resurselor, dezvoltarea planurilor de carieră, recrutarea și selecția resurselor cheie.

Pe lângă numirea unui Consiliu de Administrație, în cadrul AGA acționarii au aprobat operațiunea de acordare de dividende în numerar, în valoare totală de 2.044.023,8 lei, dividend brut. Astfel, acționarii care vor deține acțiuni SMTL la data de 14 iulie 2023 vor fi eligibili pentru primirea unui dividend brut pe acțiune de 0,26 lei. Data plății dividendului este 1 august 2023.

În 2022, la nivel individual, Simtel Team a înregistrat o cifră de afaceri de 137 de milioane de lei, o creștere cu 134% față de anul 2021, și un profit net de 11,6 milioane de lei, o apreciere cu 88% com-parativ cu 2021. Divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuție la cifra de afaceri, de 77%, telecomunicațiile au reprezentat 21%, în timp ce alte linii de business au contribuit cu 2%.

Planul de interzicere a centralelor termice de apartament pe gaze - avansat Comisiei Europene. Ce state au interzis deja sau vor să interzică centralele de apartament CITEȘTE ȘI Planul de interzicere a centralelor termice de apartament pe gaze - avansat Comisiei Europene. Ce state au interzis deja sau vor să interzică centralele de apartament

Pentru anul acesta, compania estimează că va construi centrale electrice fotovoltaice cu o putere insta-lată de aproximativ 80 MWp, comparativ cu 45 MWp instalați în 2022. De asemenea, conducerea are în vedere creșterea numărului de proiecte și în Republica Moldova, unde a deschis o filială la finalul anului trecut.

Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 iulie 2021.

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Începând cu luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB. 

viewscnt
Afla mai multe despre
simtel team
bursa