Mini-reactoare nucleare SUA: Majorare de capital de 20 milioane lei pentru compania românească ce vrea să le construiască pe amplasamentul fostei termocentrale Doicești

Mini-reactoare nucleare SUA: Majorare de capital de 20 milioane lei pentru compania românească ce vrea să le construiască pe amplasamentul fostei termocentrale Doicești
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 16 aug 2023

Acționarii RoPower Nuclear SA, compania mixtă de proiect înființată pentru construirea la Doicești a unei centrale nucleare compusă din reactoare modulare mici (SMR) concepute și dezvoltate de către americanii de la NuScale, au majorat capitalul societății cu 20 milioane lei, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acționarii RoPower Nuclear sunt compania de stat Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare Cernavodă, și Nova Power&Gas din grupul clujean E-INFRA al antreprenorilor Teofil Mureșan, Simion Mureșan și Marian Pantazescu, cu câte 50% din acțiuni.

GRAFICE Studiu: Numeroase companii declară că vor scumpi produsele și vor amâna creșterile salariale după introducerea CASS la tichetele de masă CITEȘTE ȘI GRAFICE Studiu: Numeroase companii declară că vor scumpi produsele și vor amâna creșterile salariale după introducerea CASS la tichetele de masă

Astfel, capitalul RoPower Nuclear a fost majorat de la 9,886 la 29,886 milioane lei, prin aporturi în numerar egale ale acționarilor, de câte 10 milioane lei.

După cum a relatat Profit.ro, DS Private Equity (“DSPE”), fondul de investiții al grupului coreean DS, a semnat recent un acord de tip ″Term Sheet″ cu acționarii RoPower Nuclear, cu intenția de a investi 75 milioane de euro în dezvoltarea proiectului.

EXCLUSIV Gigantul american Adobe își dublează centrul de cercetare din Romania prin mutarea în U Center. Tranzacția intră direct pe locul 1 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gigantul american Adobe își dublează centrul de cercetare din Romania prin mutarea în U Center. Tranzacția intră direct pe locul 1

În prezent, RoPower Nuclear și NuScale realizează faza 1 a studiului FEED, care constă într-o serie de activități și studii de inginerie și proiectare, inclusiv analiza tehnică a amplasamentului fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, precum și estimarea calendarului și a costurilor de implementare.

Nova Power&Gas a pus foarte recent în funcțiune un parc fotovoltaic cu putere instalată de 80 MW pe amplasamentul de la Doicești, pe care îl deține în proprietate.

viewscnt
Afla mai multe despre
mini-reactoare nucleare americane
reactoare modulare mici smr
nuscale nuclearelectrica
cncan reglementare smr