Ministerul Economiei a demarat procesul de recrutare pentru 7 membri ai Consiliului de Supraveghere al Transelectrica

Ministerul Economiei a demarat procesul de recrutare pentru 7 membri ai Consiliului de Supraveghere al Transelectrica
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2019

Ministerul Economiei a demarat procesul de recrutare și selecție pentru cei șapte membri ai Consiliului de Supraveghere al transportatorului național de energie Transelectrica, al căror mandat va fi de patru ani, potrivit unui anunț al companiei, publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce va fi numit noul Consiliul de Supraveghere recrutat, în baza OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, noul Consiliu de Supraveghere va organiza o procedură de recrutare și selectare pentru cei cinci membri ai directoratului, scrie News.ro.

”Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica informează acționarii și investitorii,asupra inițierii de către Ministerul Economiei a procesului de recrutare și selecție de candidați pentru nominalizarea în vederea numirii membrilor Consiliului de Supraveghere al Transelectrica. Procesul de recrutare și selecție are ca scop identificarea, recrutarea și selectarea celor mai potriviți candidați pentru ocuparea postului de membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica. Acest proces de recrutare și selectare se derulează în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice”, arată un anunț al companiei de stat.

Enel X a devenit acționar la Hubject, un joint venture în domeniul mobilității electrice CITEȘTE ȘI Enel X a devenit acționar la Hubject, un joint venture în domeniul mobilității electrice

Societatea are o capitalizare de 1,48 miliarde lei.

Transelectrica a înregistrat un profit net de 30 milioane lei în primul semestru, în scădere cu 69% față de prima parte a anului trecut, când a realizat un rezultat pozitiv de 98 milioane lei.

Veniturile operaționale realizate în semestrul I 2019 au înregistrat o scădere de 4% comparativ cu perioada similară a anului anterior (1,184 miliarde lei în semestrul 1 din 2019 față de 1,233 miliarde lei în primele șase luni din 2018), determinată în principal de veniturile operaționale aferente activității zero profit (servicii tehnologice și piața de echilibrare).

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA este operatorul de transport și de sistem din România, care gestionează, operează, întreține, modernizează și dezvoltă rețeaua de transport care cuprinde 81 de stații electrice de transformare, cu o capacitate de peste 38.000 MVA și 8.834,4 kilometri de linii electrice aeriene de 100/220 kV, 400 kV și 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Compania are circa 2.200 de salariați și se află sub autoritatea Ministerului Economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul economiei
transelectrica