Ministrul Economiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Hunedoara, unde o parte din angajați fac grevă din cauza neplății salariilor

Ministrul Economiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Hunedoara, unde o parte din angajați fac grevă din cauza neplății salariilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2020

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a decis să își trimită Corpul de Control în inspecție la Complexul Energetic Hunedoara, aflat în insolvență, și la termocentrala Mintia, parte a Complexului, după ce peste o sută de angajați ai termocentralei au întrerupt lucrul luni dimineață, nemulțumiți că nu și-au primit salariile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Sunt mai multe aspecte asupra cărora am suspiciuni și pe care le doresc elucidate pe deplin, aspecte deosebit de importante pentru bunul mers al economiei și al sistemului energetic național. Doresc o verificare amplă în legătură cu situația producerii energiei electrice, cu aprovizionarea cu cărbune și în legătură cu stocurile existente, mai ales că am intrat din plin în sezonul rece. Totodată, vreau să văd cum au fost respectate regulile privind oganizarea și funcționarea celor două entități, cum s-au respectat procedurile de achiziții și care este gradul de realizare al investițiilor aprobate”, a declarat Virgil Popescu.

El a mai spus că dorește să afle motivele pentru care o parte din angajați nu și-au primit salariile la timp.

Zentiva Group, producătorul Algocalmin, anunță fuziunea cu AI Sirona Bidco, vehicul financiar al fondurilor americane de investiții Advent CITEȘTE ȘI Zentiva Group, producătorul Algocalmin, anunță fuziunea cu AI Sirona Bidco, vehicul financiar al fondurilor americane de investiții Advent

“Sunt foarte interesat să aflu de ce managementul Complexului Energetic Hunedoara nu a reușit să gestioneze așa cum este normal plata salariilor. Vreau să transmit un mesaj ferm către angajații CEH: ei trebuie să știe că nu vor avea probleme cu plata salariilor, iar cauzele care au dus la acest incident nefericit și regretabil trebuie remediate, pentru ca situații de acest gen să fie evitate în toată industria”, a mai afirmat ministrul Virgil Popescu.

Peste o sută de angajați ai termocentralei Mintia au întrerupt lucrul luni dimineață, nemulțumiți că nu și-au primit salariile, asta deși sâmbătă au primit asigurări că salariile vor fi achitate miercuri. Energeticienii nu au intrat luni în posturi, întrerupând lucrul. Angajații poartă discuții cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara pentru rezolvarea situației legate de salariile neachitate.

Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, a adoptat în toamna anului trecut legea de aprobare a OUG prin care Guvernul a creat posibilitatea legală de a se șterge datoriile bugetare ale producătorilor de energie electrică vitali pentru siguranța sistemului energetic național și care se confruntă cu probleme financiare, precum Complexul Energetic Hunedoara, prin darea în plată a activelor acestora către Ministerul Energiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic hunedoara insolventa
termocentrala mintia greva
salvare complexul energetic hunedoara
stergere datorii ceh