Nuclearelectrica a oprit controlat Unitatea 1 din cauza unei defecțiuni

Nuclearelectrica a oprit controlat Unitatea 1 din cauza unei defecțiuni
scris 25 mar 2018

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunțat duminică că a oprit controlat Unitatea 1 din cauza unei defecțiuni.

”Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunță ca Unitatea 1 a CNE Cernavoda a fost oprită controlat în dimineața zilei de 25 martie 2018, ora 09:20. Decizia de a opri controlat Unitatea 1 CNE Cernavoda a fost determinată de apariția unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei, iar acționarea în conformitate cu proiectul centralei conduce la necesitatea opririi controlate”, se arată în comunicatul companiei, citat de News.ro.

Specialiștii centralei analizează cauza, iar Unitatea 1 va fi repornită imediat ce lucrările de remediere vor fi finalizate, potrivit companiei.

CE Hunedoara și sistemul energetic național se salvează reciproc: vânzări garantate de energie de rezervă până în 2020 pentru Valea Jiului CITEȘTE ȘI CE Hunedoara și sistemul energetic național se salvează reciproc: vânzări garantate de energie de rezervă până în 2020 pentru Valea Jiului

”Estimăm că oprirea va avea o durată de aproximativ 48 de ore. Lucrările de remediere nu vor avea niciun impact advers asupra personalului, populației și mediului înconjurător, acestea realizându-se în conformitate cu procedurile specifice ale centralei”, se arată în comunicat.

Nuclearelectrica estimează pentru acest an un profit net de 295,2 milioane lei, în scădere cu 3% față de cel de anul trecut, la venituri totale de 2,14 miliarde lei, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli aprobat de acționari.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
nuclear
centrala
electrica
nuclearelectrica
cernavoda
defectiune
oprire
unitate