Nuclearelectrica are un nou consiliu de administrație, din care nu fac parte Daniela Lulache și Bogdan Stănescu

Nuclearelectrica are un nou consiliu de administrație, din care nu fac parte Daniela Lulache și Bogdan Stănescu
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2017

Ministerul Energiei, care controlează toate deciziile în adunarea generală a acționarilor Nuclearelectrica, a impus un nou consiliu de administrație provizoriu, din care nu fac parte Bogdan Stănescu și Daniela Lulache, actualul directorul general al societății, pe care ministrul Toma Petcu nu i-a mai dorit în conducerea companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Daniela Lulache ocupă postul de director general al Nuclearelectrica din aprilie 2013, scrie News.ro.

Astfel, noul consiliul de administrație este format din Eva-Georgeta Andreaș, Cristian Romulus Anton, Cristian Gentea, Ionuț Mișa, Florin Tătar, Iulian Robert Tudorache și Sebastian Tcaciuc.

Tcaciuc a fost numit în AGA din 23 decembrie 2013, mandatul său urmând să expire în 23 decembrie 2017.

Inițial, din partea unui acționar minoritar, au fost propuși pentru posturile de membri provizorii în consiliul de administrație al Nuclearelectrica și actualul director general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, și Bogdan Stănescu.

Acesta ocupa anul trecut 25 de diverse funcții în instituții și companii publice, după ce a fost consilier al lui Bogdan Olteanu, în perioada în care acesta era viceguvernator al Băncii Naționale a României.

Boardul Nuclearelectrica îi  include, cu girul Ministerului Energiei, pe fostul președinte al Agenției Nucleare și pentru Deșeuri Radioactive, Florin Tătar, pe o fostă consilieră a premierului Sorin Grindeanu în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Timiș, Eva-Georgeta Andreaș, și pe Cristian Romulus Anton, fost consilier personal în Ministerul Economiei, între 2012 și 2013, care a candidat anul trecut din partea ALDE pentru funcția de consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

GALERIE FOTO O parte din Mamaia arată ca după bombardament cu câteva zile înainte să înceapă sezonul estival CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO O parte din Mamaia arată ca după bombardament cu câteva zile înainte să înceapă sezonul estival

Cristian Gentea este consilier local în Pitești, președinte al PSD Pitești și secretar executiv interimar al PSD Argeș.

Ionuț Mișa este director general al Direcței Generale de Administrare a marilor contribuabili din cadrul ANAF, și secretar de stat în Ministerul Finanțelor începând din luna ianuarie.

Iulian Robert Tudorache este secretar de stat în Ministerul Energiei și fost consilier al fostului ministru al Energiei, Andrei Gerea.

Recent, consiliul de administrație a aproba prelungirea mandatului de director general al Danielei Lulache pe o perioadă de patru luni, începând cu 1 mai, fiind vorba de un mandat provizoriu, având în vedere că mandatul actual va expira la 30 aprilie.

Decizia consiliului de administrație a fost adoptată pe 11 aprilie și acceptată de directorul general în data de 13 aprilie.

Recent, ministrul Energiei, Toma Petcu, s-a declarat nemulțumit de conducerea producătorului de energie, după ce a reziliat în urmă cu mai bine de un an contractul cu Compania Națională a Uraniului (CNU).

Ministerul Energiei a declarat luna aceasta pentru News.ro că propunerea lui Bogdan Stănescu și a Danielei Lulache pentru reînnoirea funcțiilor de administrator al Nuclearelectrica nu aparține Ministerului Energiei, ci unui acționar minoritar.

Agenția de presă News.ro a relatat, la sfârșitul lunii martie, că Nuclearelectrica urmează să numească șase membri în consiliul de administrație, pe o perioadă de patru ani, începând cu data de 26 aprilie 2017, ca urmare a încetării mandatului administratorilor în 25 aprilie.

Nuclearelectrica a realizat anul trecut o producție netă de energie în scădere la 10.388 GWh, de la 10.709 GWh în anul 2015. Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%.

Nuclearelectrica este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 2,09 miliarde lei (464 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica
daniela lulache
bogdan stanescu