Nuclearelectrica pregătește investiții de 287 milioane lei în 2017

Nuclearelectrica pregătește investiții de 287 milioane lei în 2017
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2016

Producătorul de energie Nuclearelectrica, controlat de stat, și-a planificat investiții de 287,3 milioane lei în 2017, din care o sumă de 247,8 milioane lei va fi alocată pentru cele două reactoare nucleare din Cernavodă, arată datele publicate pe site-ul companiei. Cifrele au fost prevăzute în planul de administrare, iar bugetul pentru 2017 urmează să fie supus aprobării în perioada următoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Planul total de investiții pentru anul viitor este similar celui din acest an, scrie News.ro.

La Cernavodă, investițiile vor fi direcționate în continuarea construcției depozitului intermediar de combustibil ars, în instalația de detritiere și în retehnologizări.

De asemenea, anul viitor se vor finaliza studiile privind extinderea duratei de viață a Unității 1, prin retubarea reactorului și retehnologizarea sistemelor principale.

De asemenea, la Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitești vor fi necesare anul viitor investiții de 13,2 milioane lei.

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Judecarea cererii de intrare în insolvență a CEH a fost suspendată, până când va fi luat în discuție apelul Sindicatului ”Noroc Bun CITEȘTE ȘI Judecarea cererii de intrare în insolvență a CEH a fost suspendată, până când va fi luat în discuție apelul Sindicatului ”Noroc Bun

Nuclearelectrica (SNN) a raportat pe primele nouă luni ale anului un profit net de 64,5 milioane lei, în scădere cu 51% față de perioada similară a anului trecut.

Compania a realizat în primele nouă luni o producție de 7.589 GWh, mai mică cu 3%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ca urmare a prelungirii opririi planificate a unității 1, pentru realizarea unor investiții care se fac o singură dată pe durata de viață inițială a unui reactor.

Acționarul majoritar al companiei este statul român, prin Ministerul Energiei, care deține o participație de 82,49% din totalul acțiunilor.

Nuclearelectrica este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 1,45 miliarde lei (320 milioane euro), la ultimul preț de închidere a ședinței, de 4,82 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica