Oil Terminal Constanța a anunțat semnarea unui contract colectiv de muncă, valabil 2 ani, și menținerea salariilor nete

Oil Terminal Constanța a anunțat semnarea unui contract colectiv de muncă, valabil 2 ani, și menținerea salariilor nete
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2019

Oil Terminal Constanța, operatorul terminalului petrolier de stat de la Marea Neagră, a anunțat luni semnarea unui contract colectiv de muncă pentru următorii doi ani și menținerea salariilor nete ale tuturor angajaților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"Societatea Oil Terminal informează acționarii cu privire la faptul că Sindicatul Oil Terminal și conducerea societății au semnat Contractul Colectiv de Muncă la nivel de unitate, valabil în perioada 1 ianuarie 2020–31 decembrie 2021.Contractul Colectiv de Muncă a fost depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța sub nr. 761/30.12.2019. Cu referire la modalitatea de aplicare a prevederilor OUG nr. 79/2017 privind trecerea contribuțiilor sociale în sarcina salariaților, părțile au convenit că începând cu data de 1 ianuarie 2020 să se mențină salariile nete ale tuturor angajaților de la data de 31 decembrie 2019", arată un anunț al companiei transmis Bursei de Valori București (BVB).

De altfel, compania a anunțat la finalul lui iunie că salariile de încadrare ale angajaților cu contract individual de muncă ai Oil Terminal Constanța vor fi majorate cu 300 de lei de la 1 iulie, scrie News.ro.

VIDEO Incendiu izbucnit la un autobuz cu pasageri în Craiova CITEȘTE ȘI VIDEO Incendiu izbucnit la un autobuz cu pasageri în Craiova

De asemenea, compania a anunțat luni că a încheiat cu Petrotel Lukoil SA Ploiești un act adițional la contractul de prestari servicii din 2018, în valoare de 50 milioane lei, pentru perioada 1 ianuarie 2020 -31 decembrie 2020. Obiectul contractului este "import țiței, export benzină, motorină și păcură".

Principalul acționar al companiei este statul român prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri deținând 59,62% din capitalul social.

Oil Terminal Constanța are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi și este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea țițeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide și alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export și tranzit.

Principalii competitori pe piață internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galați, Frial SA Constanța și Minmetal SA Constanța. Principalii competitori pe piața externă sunt: terminalul portului Omisalje din Croația, care a preluat în totalitate tranzitul de țiței către Serbia, și terminalul Reni.

Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 152,01 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
oil terminal
ontract colectiv de munca