OMV nu are planuri vizând vânzarea Petrom

OMV nu are planuri vizând vânzarea Petrom
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2021

Directorul general al grupului austriac OMV, Alfred Stern, a declarat vineri că nu există niciun plan vizând vânzarea diviziei din România, Petrom, ca răspuns la speculațiile apărute recent în presa austriacă, transmite APA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, Alfred Stern nu a dorit să comenteze zvonurile referitoare la o posibilă vânzare a participației deținute de OMV la proiectul de gaze Neptun din Marea Neagră, după ce partenerul american ExxonMobil și-a vândut participația la acest proiect către Romgaz.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Alfred Stern a repetat că grupul austriac așteaptă o modificare a Legii Offshore din partea Guvernului român înainte de a lua o decizie finală de investiții în proiectul Neptun, scrie Agerpres.

ExxonMobil și OMV Petrom sunt parteneri egali în proiectul de mare adâncime Neptun Deep, unde explorările au relevat zăcăminte estimate la 42-84 de miliarde de metri cubi.

Marți, Romgaz a anunțat că a finalizat negocierile exclusive și a ajuns la un acord cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Ltd, privind termenii și condițiile aferente achiziției participației în proiectul Neptun Deep, iar tranzacția ar putea fi finalizată în primul trimestru din 2022.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,64%, Fondul Proprietatea - 18,99%, iar 9,36% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București. 

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
petrom