OMV Petrom a inaugurat primele două benzinării mobile, pe autostrada A1, segmentul Orăștie-Sibiu

OMV Petrom a inaugurat primele două benzinării mobile, pe autostrada A1, segmentul Orăștie-Sibiu
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2015

 OMV Petrom a inaugurat primele două stații de alimentare mobile, pe autostrada A1, segmentul Orăștie-Sibiu, la kilometrul 76, în apropierea localității Cristian, a anunțat joi compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Benzinăriile sunt operate sub brandul Petrom și au fost deschise în spațiile de servicii pe care Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România le-a concesionat la începutul lunii iulie.

Fiecare benzinărie este prevăzută cu o zonă de alimentare cu carburanți și cu o zonă de magazin și este dotată cu trei pompe la care sunt disponibile patru tipuri de carburanți. Una dintre pompe este de tip rapid, pentru alimentarea tirurilor.

"Noile stații mobile răspund unor nevoi variate, oferind atât carburanți, cât și o gamă largă de produse non-oil. Speram ca până la sfârșitul lunii noiembrie să inaugurăm încă opt stații mobile în spațiile de servicii de pe autostrăzi", a declarat Adrian Nicolaescu, retail manager în cadrul companiei.

Conform cerințelor CNADNR, OMV Petrom a aplicat un nou concept pentru noile stații Petrom concesionate pe autostrăzi. Acestea sunt de tip modular, prefabricat și au fost transportate și amplasate în punctele în care vor funcționa, fără a necesita lucrări suplimentare de construcție și amenajare.

În luna iulie, OMV Petrom a anunțat că a câștigat licitația pentru construirea a 10 benzinării în cinci zone de servicii de pe noile autostrăzi, și anume: pe autostrada Nădlac-Arad (A1), km 26; pe autostrada Orăștie-Sibiu (A1), km 20; pe autostrada Orăștie-Sibiu (A1), km 76; pe autostrada Medgidia-Constanta (A2), km 186; pe autostrada Lugoj-Deva (A1), la km 21.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producție anuală de țiței și gaze de aproximativ 66 milioane bep în 2014. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW și un parc eolian de 45 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe piețele din România și țările învecinate prin intermediul a circa 780 benzinării, la sfârșitul lui 2014.

În ultimii 10 ani, investițiile pentru modernizarea și consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la peste 11 miliarde euro. Anual, impactul direct, indirect și indus al OMV Petrom în PIB-ul României este de circa 4,5%.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
petrom
omv petrom
benzinarii a 1