OMV Petrom a investit 1,3 milioane de euro pentru a-și asigura 10% din energia electrică consumată în 40 de stații din panouri fotovoltaice. Plan de dublare

OMV Petrom a investit 1,3 milioane de euro pentru a-și asigura 10% din energia electrică consumată în 40 de stații din panouri fotovoltaice. Plan de dublare
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2020

OMV Petrom a investit 1,3 milioane de euro pentru dotarea a 40 de benzinării cu panouri fotovoltaice, peste 10% din necesarul de electricitate al respectivelor stații fiind generat din energie solară. Până la finalul anului, compania intenționează să dubleze numărul stațiilor care să se alimenteze parțial cu energie regenerabilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este vorba de 33 de stații operate sub marca OMV și de 7 stații Petrom.

„Planul nostru este de a crește la 78 numărul de stații de alimentare dotate cu panouri fotovoltaice până la sfârșitul anului”, susține Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

EXCLUSIV O anchetă OLAF privind exporturile de capace de canal chinezești către UE în \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV O anchetă OLAF privind exporturile de capace de canal chinezești către UE în "camuflaj" malaezian antitaxe de dumping a lovit și în România

Panourile fotovoltaice produc, anual per stație, peste 30.000 de kWh de energie verde, adică echivalentul unui consum mediu anual a 8 gospodării.

Cu ajutorul energiei produse de panourile fotovoltaice, fiecare stație va contribui la reducerea amprentei de carbon cu 8,3 tone de emisii de dioxid de carbon anual. Practic, reducerile de emisii de carbon din cele 40 de stații echivalează cu reciclarea a peste 3 milioane de sticle de plastic.

Măsurile adoptate la nivelul companiei pentru un mediu mai curat au generat, în 2019, diminuarea cu 22% a cantității de emisii de carbon față de anul 2010. Obiectivul companiei este de a ajunge, în anul 2025, la o reducere de 27%.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
petrom
panouri
energie
fotovoltaica
reggenerabile