OMV Petrom: Cererea de carburanți își va reveni la nivelul de dinaintea Crizei Coronavirusului cel mai devreme în 2022

OMV Petrom: Cererea de carburanți își va reveni la nivelul de dinaintea Crizei Coronavirusului cel mai devreme în 2022
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 30 iul 2020

Piața de carburanți își va reveni la nivelul de dinaintea Crizei Covid-19 cel mai devreme în 2022, a estimat șeful diviziei Downstream Oil a OMV Petrom, Radu Căprău, în contextul în care compania din care face parte s-a confruntat cu o considerabilă reducere a cererii, rezultat al răspunsului adoptat de guvern la Criza Coronavirusului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În trimestrul al doilea, cererea de produse petroliere a fost puternic afectată, ceea ce se va reflecta în scăderi pe tot anul, chiar dacă vedem o tendință de recuperare în această perioadă, mai bună decât am estimat inițial. Credem că rezultatele pe acest an vor fi cu aproximativ 10% mai mici decât în 2019, în ceea ce privește cererea de carburanți", a spus Caprău.

Carantinarea economiilor și populației ca răspuns la pandemia de Coronavirus a condus la o reducere considerabilă a cererii de carburanți, care a determinat scăderea vânzărilor de benzină, motorină, kerosen etc ale OMV Petrom în trimestrul al doilea.

OMV Petrom a atacat în justiție obligația impusă de ANRE de a scoate la vânzare pe burse gaze cu preț de pornire plafonat CITEȘTE ȘI OMV Petrom a atacat în justiție obligația impusă de ANRE de a scoate la vânzare pe burse gaze cu preț de pornire plafonat

Volumele vânzărilor cu amânuntul, care au reprezentat 46% din vanzârile totale de produse rafinate, au scăzut în perioada aprilie-iunie, cu 25% față de perioada similară a anului trecut, ca urmare a restricțiilor de circulație, susține compania.

Cu toate acestea, vânzările totale de produse rafinate au fost doar cu 17% mai mici, ca urmare a scăderii doar cu 10% a vânzărilor en gros, “reflectand volume mai mari la export de produse petroliere proprii”.

Tribunalul ICC de la Paris a obligat statul român să ramburseze OMV Petrom costuri istorice de mediu de peste 300 milioane lei CITEȘTE ȘI Tribunalul ICC de la Paris a obligat statul român să ramburseze OMV Petrom costuri istorice de mediu de peste 300 milioane lei

OMV Petrom și-a redus profitul pe trimestrul al doilea, în care s-au simțit din plin efectele măsurilor de carantinare a economiei și populației, cu 74%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, și cu 67% comparativ cu primul trimestru al acestui an. Pentru prima dată de la privatizare, compania a înregistrat pierderi pe segmentul upstream ca urmare a prețurilor reduse la gaze și petrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
cerere
carburanți
benzină
motorină
omv petrom