OMV Petrom transferă 60 de zăcăminte petroliere și vinde trei moteluri

OMV Petrom transferă 60 de zăcăminte petroliere și vinde trei moteluri
scris 15 nov 2017

OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei, continuă și în acest an activitatea de vânzare a unor active din portofoliul său, astfel că va transfera 50-60 de zăcăminte petroliere cu profitabilitate mai redusă, și va vinde trei moteluri, a declarat într-un interviu pentru News.ro Mariana Gheorghe, directorul general al companiei.

Anul acesta, OMV Petrom a vândut parcul eolian Dorobanțu și a transferat 19 zăcăminte marginale.

”Acest lucru face ca activitatea de upstream să fie tot mai eficientă și să ne concentrăm asupra zăcămintelor purtătoare de profitabilitate. Noi vom continua această activitate și ne pregătim de a externaliza încă vreo 50-60 de zăcăminte cu o profitabilitate mai redusă, tocmai pentru a ne concentra doar pe acele zăcăminte care sunt cele mai importante”, a declarat într-un interviu pentru News.ro Mariana Gheorghe, directorul general al companiei.

Apple revine pe primul loc în topul producătorilor de accesorii inteligente CITEȘTE ȘI Apple revine pe primul loc în topul producătorilor de accesorii inteligente

Compania a demarat cercetarea de piață și spune că există interes pentru aceste zăcăminte.

”Acest proces a început, urmând să vedem care este interesul investitorilor. Mai multe firme și-au arătat deja interes spre a analiza aceste zăcăminte. Vom vedea și ce dorește piața. E un proces mai de durată, e un volum mai mare și nu vrem să dăm termene”, a adăugat Mariana Gheorghe.

În funcție de ce vor spune investitorii, vor fi create pachetele de active, menționează ea.

Compania mai are totodată trei moteluri ce vor fi vândute.

”Încercăm să le vindem, sunt active foarte mici pentru noi, dar se află în portofoliul de vânzare a activelor. Probabil vor fi finalizate vânzările într-un viitor apropiat. Sunt active de care nu vrem să ne mai ocupăm”, a subliniat oficialul OMV Petrom.

Profitul net al OMV Petrom a crescut cu 111% în primele nouă luni, la 1,85 miliarde lei, de la 878 milioane lei în perioada ianuarie-septembrie 2016, în timp ce vânzările totale au crescut cu 20%, la 14,29 miliarde lei.

Investițiile companiei au scăzut în primele nouă luni cu 5%, la 1,72 miliarde lei, de la 1,81 miliarde lei în aceeași perioadă a anului trecut.

OMV Petrom avea la sfârșitul lunii septembrie circa 13.900 de angajați, cu 7% mai puțini față de perioada similară a anului anterior.

Renault pune pe piață 113 posturi vacante la Mioveni și București, cu salariu de 3.300 lei. Recent, primarul din Mioveni îi atenționa pe muncitori că \ CITEȘTE ȘI Renault pune pe piață 113 posturi vacante la Mioveni și București, cu salariu de 3.300 lei. Recent, primarul din Mioveni îi atenționa pe muncitori că "roboții" sunt la poartă

Este cel mai mare grup petrolier din România, cu o producție anuală de țiței și gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016.

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW.

Pe piața distribuției de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe piețele din România și țările învecinate prin intermediul a 783 benzinării, la sfârșitul lui 2016, sub două branduri, OMV și Petrom.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
motel
mariana gheorghe