OMV Petrom va avea din nou un român în Directorat

OMV Petrom va avea din nou un român în Directorat
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 22 iun 2018

OMV Petrom va avea din nou un român în Directorat, Consiliul de Supraveghere al companiei numindu-l vineri pe Radu-Sorin Căprău, în funcția de membru al Directoratului, responsabil pentru Downstream Oil, pe perioada rămasă din mandatul lui Neil Anthony Morgan, care și-a anunțat recent demisia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Radu-Sorin Căprău, 43 de ani va ocupa poziția de membru al Directoratului, responsabil pentru Downstream Oil începând cu 1 octombrie 2018 până la 16 aprilie 2019.

Totodată, vineri, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom SA a renunțat la dreptul la perioada întreagă de preaviz din partea lui Morgan. Prin urmare, mandatul lui Morgan va înceta la 30 septembrie 2018.

În lunile care urmează, Radu-Sorin Căprău și Neil Anthony Morgan vor lucra împreună pentru a asigura o tranziție lină și pentru a ajuta compania să-și atingă obiectivele de business.

FOTO Statul a început să execute silit activele sechestrate ale Rompetrol. Prima țintă: fostul sediu cu 10 etaje al companiei de pe Calea Victoriei CITEȘTE ȘI FOTO Statul a început să execute silit activele sechestrate ale Rompetrol. Prima țintă: fostul sediu cu 10 etaje al companiei de pe Calea Victoriei

După ce a absolvit Universitatea de Studii Economice din Brașov, Radu-Sorin Căprău și-a continuat cariera în diferite funcții de vânzări, înainte de a se alătura OMV în 2000, în poziția de Area Manager pentru OMV România. De atunci, a deținut diferite poziții de management în România și Bulgaria fiind responsabil de Retail, de Avanti International, Petrom Aviation și Downstream Supply and Sales. În 2018, a devenit Head of Crude Supply and Trading, la Viena.

Începând 17 aprilie 2019, OMV Petrom va avea un nou director financiar, de naționalitate română, Alina-Gabriela Popa, care îl va înlocui pe actualul CFO al companiei, Stefan Waldner. Acesta a informat deja Consiliul de Supraveghere al companiei că nu va mai fi disponibil pentru exercitarea funcției de Director Financiar după data de 16 aprilie 2019, dată la care mandatul actual încetează, însă va continua să dețină această funcție până atunci.

În prezent, din Directoratul OMV Petrom mai face parte doar un român, Lǎcrǎmioara Diaconu-Pințea, care va fi însă înlocuit peste o săptămână cu Frank Neel. Ceilalți membri ai Directoratului sunt Christina Verchere, Stefan Waldner, Peter Rudolf Zeilinger și Neil Anthony Morgan.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
directorat
downstream oil