Rottco, rețeaua benzinarilor independenți, cu afaceri de 290 milioane lei, a intrat în insolvență, dar abia la a doua încercare. Anul trecut anunța la Profit Energy Forum că vrea 100 de benzinării. Intenție de preluare din Bulgaria, cu Euroins România

Rottco, rețeaua benzinarilor independenți, cu afaceri de 290 milioane lei, a intrat în insolvență, dar abia la a doua încercare. Anul trecut anunța la Profit Energy Forum că vrea 100 de benzinării. Intenție de preluare din Bulgaria, cu Euroins România

Paul Pop, directorul Rottco

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 22 iun 2018

Compania de distribuție de produse petroliere Rottco, deținută de Paul Pop, fost director în cadrul Rompetrol, și care în primăvara anului trecut anunța la Profit Energy Forum că va crea o rețea de distribuție de carburanți pornind de la stațiile deținute de benzinarii independenți, a intrat în insolvență, cu argumentul unui complex de împrejurări de piață cu impact negativ semnificativ în asigurarea fluxului capitalului de lucru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania a intrat în insolvență la propria cerere, dar a reușit acest lucru abia ieri, la a doua încercare, prima solicitare fiind respinsă luna trecută, ca neîntemeiată.

Printre factorii care au generat cererea de insolvență sunt neplata și/sau întârzierile la plată a unor creanțe din partea unor debitori la care se adaugă debitorii care au intrat în procedura insolvenței/faliment, întârzieri în prelungirea unor linii de credit angajate, rambursarea anticipată a unor  împrumuturi, conform solicitării unor creditori bancari, reducerea unilaterală a termenelor  de plată de la unii furnizori, suspendarea după depunerea ofertei angajante a procesului de achizitie a pachetului majoritar de acțiuni al companiei de către un investitor.

EXCLUSIV Primăria Capitalei ar urma să preia ELCEN la preț de faliment, cu scutire de TVA și plata în 2 ani. Ministerul Energiei nu ar încasa niciun ban din tranzacție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Primăria Capitalei ar urma să preia ELCEN la preț de faliment, cu scutire de TVA și plata în 2 ani. Ministerul Energiei nu ar încasa niciun ban din tranzacție

“Am luat această măsură urmare a intrării în incapacitate de plată, în ultima perioadă, a unor clienți. Acest fapt, corelat și cu celelalte cauze, au făcut să nu mai dispunem de capital de lucru, iar cashflow-ul este puternic dezechilibrat, compania intrând, practic, într-un blocaj financiar și, implicit, în incapacitate de a-și onora, la rândul ei, plățile“ spune Paul Pop, directorul general Rottcon Consult.

În acest moment, compania nu înregistrează datorii către Fisc, iar cea mai mare parte din datoriile către furnizori sunt acoperite de scrisori de garanție. Compania are de încasat însă creanțe de peste 10 milioane de lei de la debitori care sunt în procedură de executare silită, creanțe care acoperă în întregime datoriile curente care nu pot fi onorate de Rottco.

În urmă cu un an, directorul Rottco anunța că vrea să ajungă la o rețea de 100 benzinării.

Profit.ro a anunțat recent că holdingul bulgar Synthetica, la care asigurătorul Euroins România deține o participație minoritară, vrea să preia pachetul majoritar de acțiuni al companiei.

Rottco a fost înființată în 2007, având ca obiect de activitate distribuția en-gros de produse petroliere. Compania are toate operațiunile în România. Anul trecut, Rottco Consult a avut afaceri de 291,9 milioane de lei și un profit net de circa 240.000 lei.

EXCLUSIV Transelectrica ar urma să investească în Republica Moldova, devenind acționar majoritar la Moldelectrica, după modelul tranzacției Transgaz-Vestmoldtransgaz CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transelectrica ar urma să investească în Republica Moldova, devenind acționar majoritar la Moldelectrica, după modelul tranzacției Transgaz-Vestmoldtransgaz

Pop a fost director în cadrul Lukoil între 1998 și 2000 și director de vânzări, managing director și președinte al consiliului de administrație al Rompetrol Downstream între 2001 și 2006.

Ulterior, Paul Pop și-a lansat propria afacere în domeniul distribuției de produse petroliere, firma Rottco, fondată în 2007.

El a realizat un proiect, numit Synergy, care presupune crearea unei rețele românești de benzinării, cu brand propriu și strategie bine definită pe piață, în care să intre benzinării independente. Conform companiei, sistemul ROTTCO SYNERGY CARD era funcțional în peste 115 benzinării independente din România și ținta investitorilor, însă compania nu a mai reușit să susțină finanțarea pentru dezvoltarea sa în continuare.

FOTO Statul a început să execute silit activele sechestrate ale Rompetrol. Prima țintă: fostul sediu cu 10 etaje al companiei de pe Calea Victoriei CITEȘTE ȘI FOTO Statul a început să execute silit activele sechestrate ale Rompetrol. Prima țintă: fostul sediu cu 10 etaje al companiei de pe Calea Victoriei

Noul proiect a venit în contextul în care Consiliul Concurenței consideră că piața distribuției de carburanți din România este prea concentrată și a propus, în luna februarie 2016, mai multe măsuri pentru stimularea concurenței.

Autoritatea anti-monopol a recomandat diversificarea ofertei de carburanți prin intrarea pe piață a altor jucători, precum marile lanțuri de supermarketuri sau hiperrmarketuri, care dețin în alte țări și rețele de benzinării cu prețuri mici. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rottco
benzinari