Rompetrol vrea să cumpere retailerul bulgar de carburanți Synergon Petroleum, cu o rețea de 30 benzinării

Rompetrol vrea să cumpere retailerul bulgar de carburanți Synergon Petroleum, cu o rețea de 30 benzinării
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 iun 2018

Rompetrol Bulgaria, subsidiara de la sud de Dunăre a KMG International (fostul Rompetrol Group), vrea să cumpere concurentul local Synergon Petroleum (SNG), companie cu circa 250 de angajați și o rețea de 30 de benzinării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Tranzacția este analizată de Comisia bulgară pentru Concurență (CPC).

Rompetrol Bulgaria a fost înființată în 2002 și operează în prezent o rețea de 56 de benzinării. Potrivit lui Cătălin Dumitru, prim-vicepreședinte operațional al KMG International, Rompetrol vrea să ajungă la o cotă de piață de 12% în Bulgaria în următorii patru ani.

DOCUMENT Monopolul intern pe aprovizionarea centralei nucleare Cernavodă a fost consfințit prin lege, pentru salvarea Companiei Naționale a Uraniului CITEȘTE ȘI DOCUMENT Monopolul intern pe aprovizionarea centralei nucleare Cernavodă a fost consfințit prin lege, pentru salvarea Companiei Naționale a Uraniului

În România, Rompetrol țintește o cotă de piață de 25% și ia în calcul extinderea rețelei de benzinării și construcția unei centrale de cogenerare pe platforma Petromidia, proiecte care ar influența pozitiv economia autohtonă prin crearea directă a aproximativ 2.000 de locuri de muncă.

Synergon Petroleum este deținută în întregime de holdingul Synergon Holding AD, cu sediul la Sofia, cu o participație directă de 24,9%, restul acțiunilor fiind deținute prin intermediul subsidiarei Toplivo.

Compania operează o rețea națională de 30 de benzinării și stații de alimentare cu gaze naturale și are circa 250 de angajați.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol
synergon petroleum
bulgaria
achizitie
extindere