ULTIMA ORĂ: Neil Anthony Morgan, responsabilul pentru Downstream Oil, și-a anunțat demisia din Directoratul OMV Petrom

ULTIMA ORĂ: Neil Anthony Morgan, responsabilul pentru Downstream Oil, și-a anunțat demisia din Directoratul OMV Petrom
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 30 mai 2018

Neil Anthony Morgan a demisionat din funcția de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru Downstream Oil, demisie valabilă începând cu 30 noiembrie 2018, după un mandat de peste zece ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Potrivit unui comunicat al companiei, care nu oferă niciun amănunt suplimentar legat de demisia lui Morgan, succesorul acestuia “va fi anunțat ulterior”.

Totodată, noul membru al Directoratului responsabil pentru Downstream Gas, Franck Neel, a informat Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom că este pregătit să-și preia mandatul începând cu 1 iulie 2018. Acesta o va înlocui pe Lǎcrǎmioara Diaconu-Pințea.

EXCLUSIV Transelectrica ar urma să investească în Republica Moldova, devenind acționar majoritar la Moldelectrica, după modelul tranzacției Transgaz-Vestmoldtransgaz CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transelectrica ar urma să investească în Republica Moldova, devenind acționar majoritar la Moldelectrica, după modelul tranzacției Transgaz-Vestmoldtransgaz

Cum, începând cu 1 mai, fostul CEO Mariana Gheorghe a fost înlocuită cu Christine Verchere, după 1 iulie, directoratul OMV Petrom nu va mai avea niciun român în componență. De la 1 iulie, acesta va fi format din Christine Verchere, Peter Rudolf Zeilinger, Neil Anthony Morgan, Stefan Waldner și Frank Neel.

Dacă în locul lui Morgan nu va fi numit un cetățean român, de-abia pe 17 aprilie 2019 va mai apărea un român în Directoratul OMV Petrom.

Începând 17 aprilie 2019, OMV Petrom va avea un nou director financiar, de naționalitate română, Alina-Gabriela Popa, care îl va înlocui pe actualul CFO al companiei, Stefan Waldner. Acesta a informat deja Consiliul de Supraveghere al companiei că nu va mai fi disponibil pentru exercitarea funcției de Director Financiar după data de 16 aprilie 2019, dată la care mandatul actual încetează, însă va continua să dețină această funcție până atunci.

Noul membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea Downstream Gas, Franck Neel și-a început cariera în 1993 și a lucrat peste 20 de ani pentru Engie, unde a deținut numeroase poziții de conducere în Marea Britanie, Ungaria, Italia, Franța, precum și în Belgia și Olanda. Din 2014, este General Manager responsabil pentru clienții industriali și comerciali și pentru servicii de consultanță în energie, în Londra, Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
directorat
downstream
demisie