OPEC înrăutățește estimările privind cererea de țiței în 2020

OPEC înrăutățește estimările privind cererea de țiței în 2020
scris 13 aug 2020

Cererea globală de petrol va scădea mai accentuat anul acesta decât s-a previzionat anterior, din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), și există incertitudini privind redresarea de anul viitor, se arată în raportul lunar publicat miercuri de Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), transmite Reuters.

OPEC se așteaptă ca în acest an cererea globală de petrol să scadă cu 9,06 milioane de barili pe zi (bpd), mai mult decât declinul previzionat luna trecută - 8,95 milioane bpd. De asemenea, cererea pentru țițeiul produs de OPEC ar urma să crească în 2020 la 23,8 milioane de barili pe zi, previzionează cartelul, scrie Agerpres.

Urmașii unui celebru baron, magnat imobiliar și filantrop britanic finanțează achiziția a 40 de zăcăminte OMV Petrom de către firma lui Ion Popa, fostul șef al companiei de dinainte de privatizare CITEȘTE ȘI Urmașii unui celebru baron, magnat imobiliar și filantrop britanic finanțează achiziția a 40 de zăcăminte OMV Petrom de către firma lui Ion Popa, fostul șef al companiei de dinainte de privatizare

"Evoluția producției și a prețului țițeiului în semestrul doi din 2020 va continua să fie afectată de temerile privind un al doilea val de infecții și de stocurile globale mai ridicate", se arată în raportul OPEC.

Pentru a compensa reducerea cererii și a sprijini prețul țițeiului, Organizația Statelor Exportatoare de Petrol și alți producători din afara cartelului, regrupați în alianța OPEC+, au decis din mai reducerea record a producției, cu 9,7 milioane de barili pe zi.

Măsurile de izolare introduse pentru a ține sub control răspândirea virusului au afectat în mod deosebit piața petrolieră, unde la finalul trimestrul doi din 2020 prețurile înregistrau un declin de 38% față de perioada similară din 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol