OPEC și pandemia: Cererea de petrol va scădea istoric. "Actuala situație mondială pare să reprezinte furtuna perfectă pentru distrugerea cererii."

OPEC și pandemia: Cererea de petrol va scădea istoric. "Actuala situație mondială pare să reprezinte furtuna perfectă pentru distrugerea cererii."
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2020

Consumul mondial de petrol va fi anul acesta, în medie, de 92,82 milioane de barili pe zi, cu 6,8% mai mic față de cel din 2019, ca efect al pandemiei de coronavirus, o scădere a cererii pe care Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol o califică drept istorică și fără precedent în analiza de piață publicată joi, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Actuala situație mondială, determinată de apariția COVID-19, la începutul anului, în China, și în restul lumii din martie, pare să reprezinte furtuna perfectă pentru distrugerea cererii", afirmă reprezentanții OPEC, în raport, avertizând că există riscuri ca diminuarea cererii să fie chiar mai mare, arată Agerpres.

FOTO Gigantul coreean care închide IMGB a intrat în acționariatul americanilor care vor să vândă României minireactoare nucleare CITEȘTE ȘI FOTO Gigantul coreean care închide IMGB a intrat în acționariatul americanilor care vor să vândă României minireactoare nucleare

Deja impactul se va resimți pe parcursul întregului an și în toate regiunile, iar calculele OPEC evidențiază o incidență specială în primul trimestru în China și în al doilea trimestru în rândul țărilor mai industrializate, cu scăderi de peste 18% comparativ cu perioadele similare.

Analiștii OPEC semnalează impactul pandemiei asupra consumului de carburanți pentru transport și industrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec