Parlamentul venezuelean declară nule acordurile între guvern și companiile petroliere internaționale

Parlamentul venezuelean declară nule acordurile între guvern și companiile petroliere internaționale
scris 9 ian 2019

Parlamentul venezuelean, singura instituție controlată de opoziție, a declarat marți nule contractele semnate, fără acordul său, între guvern și companiile petroliere internaționale, a doua zi după anunțarea investiției într-un câmp petrolifer a grupului francez Maurel & Prom, transmite AFP.

Parlamentul "declară nule contractele (...) implicând companii private" pe care el "nu le-a aprobat", a stabilit în plen Adunarea Națională, scrie Agerpres.

Tim Cook: Apple va lansa servicii noi în 2019 CITEȘTE ȘI Tim Cook: Apple va lansa servicii noi în 2019

Anunțul legislativului urmează celui de luni al președintelui venezuelean Nicolas Maduro, privind o investiție de 400 milioane de dolari a grupului petrolier francez Maurel & Prom într-un câmp petrolifer în statul Zulia (nord-vest).

În 2018, președintele a încheiat acorduri în domeniile hidrocarburilor și minelor cu companii americane și chineze, fără autorizația Parlamentului, contrar prevederilor legale.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
venezuela
companii petroliere