Peste 560 de blocuri din Capitală, fără apă caldă

Peste 560 de blocuri din Capitală, fără apă caldă
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2023

Furnizarea apei calde va fi oprită pentru 565 de blocuri din sectoarele 1, 2, 3, 4 și 6 ale Capitalei, din cauza unor lucrări la rețeaua primară de termoficare, a anunțat compania municipală Termoenergetica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vor fi făcute următoarele intervenții:

CONFIRMARE CET Palas Constanța, dată în plată contra ștergerii de datorii bugetare de aproape 108 milioane lei. Va fi integrată într-o centrală nouă, făcută cu bani PNRR CITEȘTE ȘI CONFIRMARE CET Palas Constanța, dată în plată contra ștergerii de datorii bugetare de aproape 108 milioane lei. Va fi integrată într-o centrală nouă, făcută cu bani PNRR
  • În Sectorul 1 se va lucra la conducta Magistralei Grivița - DN 700mm, în zonele: Iancu de Hunedoara, Dorobanți, Floreasca, Nicolae Caramfil. În această perioadă se vor desfășura concomitent mai multe lucrări: înlocuire de vane cu diametrul de 700 mm în zona Lacului Floreasca; vor continua lucrările de înlocuire a aproximativ 900 de metri de conductă preizolată DN 600mm în zona străzilor Stockholm, Axinte Uricariul și Calea Dorobanți; încep lucrările de înlocuire a conductei cu diametrul de 600 mm în zona Șoselei Pipera.
  • Pentru toate aceste lucrări, va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 20 iunie, ora 23.30, pentru aproximativ 225 de blocuri. Anul de punere în funcțiune a conductei din zonă este 1983, această porțiune de rețea având 40 de ani de funcționare.
ULTIMA ORĂ Listarea Hidroelectrica la Bursă este așteptată în iulie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Listarea Hidroelectrica la Bursă este așteptată în iulie
  • În Sectorul 2 se lucrează la conducta Magistralei 2 Sud - DN 700 mm, în zona Șoselei Ștefan cel Mare. Pentru aproximativ 130 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 20 iunie, ora 23.30. Anul de punere în funcțiune a conductei din zonă este 1974, această porțiune de rețea având aproape 50 de ani de funcționare. Accesul pentru executarea reparațiilor va fi făcut prin gurile de vizitare a galeriei, fără a fi efectuate alte săpături. De asemenea, în zona străzilor Lizeanu și Moara lui Assan se vor înlocui aproximativ 100 metri de conductă cu diametrul de 700 mm.
  • În Sectorul 3, se lucrează la conducta Magistralei II Sud - DN 500 mm, în zona Drumul Murgului. Pentru aproximativ 50 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 9 iunie, ora 23.30. Anul de punere în funcțiune a conductei din zonă este 1968, această porțiune de rețea având 55 de ani de funcționare. În cadrul acestei lucrări, accesul pentru executarea reparațiilor va fi făcut prin gurile de vizitare a galeriei, fără a fi efectuate alte săpături.
  • În Sectorul 4, au loc lucrări la conducta Magistralei Berceni - DN 500mm, în zona Nițu Vasile unde se va înlocui un cupon de țeavă de câțiva metri și pe strada Tudor Gociu unde se vor înlocui aproximativ 70 de metri de țeavă cu diametrul 168mm. Pentru aproximativ 95 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 9 iunie, ora 23.30. Anul de punere în funcțiune a conductei din zonă este 1987, această porțiune de rețea având peste 35 de ani de funcționare.
  • În Sectorul 6, se lucrează la conducta Magistralei Grivița - DN 600 mm, în zona străzii Nicolae Filimon. Pentru aproximativ 65 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 9 iunie, ora 23.30. Anul de punere în funcțiune a conductei este 1961, această porțiune de rețea având peste 60 de ani de funcționare. În cadrul acestui șantier va fi înlocuită o vană cu diametrul de 600 mm, în intersecția Șoselei Virtuții cu Bulevardul Constructorilor, iar restul lucrărilor se vor face fără săpătură pe gurile de vizitare a galeriei.

Termoenergetica spune că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor, arată Hotnews.ro.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
apa calda
termoenergetica