Petrolul Brent a urcat la maximul ultimilor peste 3 ani după ce Trump a amenințat cu bombardarea Siriei

Petrolul Brent a urcat la maximul ultimilor peste 3 ani după ce Trump a amenințat cu bombardarea Siriei
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 apr 2018

Prețul petrolului Brent a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii peste trei ani, miercuri, după ce președintele SUA a amenințat că va bombarda Siria în replică la un nou presupus atac cu arme chimice al forțelor guvernamentale siriene și a avertizat Rusia că nu ar trebui să sprijine regimul președintelui Bashar al-Assad.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Rusia se angajează să doboare orice rachete trase către Siria. Pregătește-te Rusia, pentru că ele vor veni, frumos, noi și «inteligente»! Voi nu ar trebui să fiți parteneri cu un Animal Ucigător cu Gaz care-și omoară poporul și se bucură de asta!”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Președintele american a adăugat că relația dintre SUA și Rusia este “mai rea decât a fost vreodată”, inclusiv raportat la perioada Războiului Rece.

FOTO Apple lansează o variantă roșie de iPhone 8 și iPhone 8 Plus CITEȘTE ȘI FOTO Apple lansează o variantă roșie de iPhone 8 și iPhone 8 Plus

Cotația petrolului Brent a urcat la un maxim intraday de 71,97 dolari/baril în urma amenințărilor lui Trump, cel mai ridicat nivel de la începutului lunii decembrie 2014.

La New York, prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a atins un maxim intraday de 66,44 dolari/baril, în creștere cu circa 1% față de referință.

Anterior, posibilitatea unui atac iminent asupra Siriei din partea SUA și a aliaților a determinat agenția de control a traficului aerian din Europa să emită o avertizare cu privire la zborurile comerciale în zona est-mediteraneană.

“Toată atenția investitorilor este îndreptată spre un potențial atac militar împotriva Siriei”, spune analistul Eugen Weinberg de la Commerzbank, citat de Reuters.

Siria nu este un producător însemnat de petrol, însă orice indicație cu privire la un conflict în regiune declanșează temeri legate de eventuale perturbări ale fluxurilor de țiței în Orientul Mijlociu, unde se află unii dintre principalii producători de petrol din lume.

“Suntem de opinie că fundamentele nu justifică prețul actual (al petrolului), însă, din păcate, piața se concentrează mai mult pe politică și ignoră câteva dintre semnalele de alarmă, în principal creșterea producției în SUA”, a adăugat analistul Commerzbank.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
brent
siria
trump
rusia
amenintari
rachete