Petrolul continuă revenirea, susținut de așteptările investitorilor privind victoria lui Clinton

Petrolul continuă revenirea, susținut de așteptările investitorilor privind victoria lui Clinton
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 nov 2016

Cotațiile petrolului înregistrează evoluții pozitive, pentru a doua zi consecutiv, după un declin puternic consemnat săptămâna trecută, investitorii mizând pe victoria candidatei democrate Hillary Clinton în cursa pentru Casa Albă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 13:00, ora României, petrolul Brent era în creștere cu aproape 0,3%, la 46,27 dolari pe baril, după un avans de 1,25% în ședința anterioară. West Texas Intermediate înregistra un avans similar, la 45 de dolari pe baril, după o creștere de 1,86% marți.

Luni, prețurile petrolului au urcat după ce secretarul general al Organizației Țărilor Exportatoare de petrol (OPEC), Mohammed Barkindo, a reiterat că organizația intenționează să reducă producția pentru a susține revenirea prețurilor. Cotații sunt, totuși, cu circa 3,5% sub nivelul de marțea trecută.

Evoluția de astăzi este susținută de creșterea apetitului pentru active mai riscante, în contextul în care cele mai recente sondaje o poziționează pe Clinton, preferata investitorilor, în fața contracandidatului său, Donald Trump.

Un sondaj realizat de Washinton Post/ABC News indică un rezultat de 47%-43% în favoarea lui Clinton. Un sondaj al CBS News o poziționează pe Hillary Clinton cu 4 puncte procentuale în fața lui Trump, cu un rezultat de 45%-41%.

Candidata din partea Partidului Democrat a urcat în sondaje după ce directorul FBI, James Comey, a anunțat, duminică, că o nouă examinare a e-mailurilor lui Clinton nu a adus informații noi, agenția ajungând la aceleași concluzii ca în cazul primei anchete, când a stabilit că Hillary Clinton nu ar trebui urmărită penal pentru utilizarea unui server de e-mail privat în timpul mandatului de secretar de stat.

Într-un raport anual, publicat marți, OPEC afirmă că “piața petrolului oferă semne că se îndreaptă spre o situație mai echilibrată”. Cartelul adaugă că prețurile mici vor face ca producția OPEC  să scadă, însă doar pe termen foarte scurt, intrând apoi un trend ascendent.

Statele OPEC au convenit în septembrie, la Alger, reducerea producției de petrol a organizației la 32,5-33 milioane de barili pe zi, prima măsură de acest tip după 2008, pentru susținerea prețurilor. Acordul ar urma să fie finalizat luna aceasta. Totuși, investitorii sunt neîncrezători OPEC de a implementa acordul, în condițiile în care mai multe state au anunțat că nu vor reduce producția.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
wti
cotatii
opec
clinton
sua
trump
alegeri
sua
fbi
sondaje