Petrolul este în revenire puternică de la minimul ultimelor trei luni, pe fondul unor noi informații legate de planul OPEC de a reduce producția

Petrolul este în revenire puternică de la minimul ultimelor trei luni, pe fondul unor noi informații legate de planul OPEC de a reduce producția
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 nov 2016

Cotațiile petrolului recuperează puternic marți, după ce luni au coborât la cel mai redus nivel consemnat din luna august, în contextul în care speranțele investitorilor legate de reducerea producției Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) au revenit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Referința globală Brent este tranzacționată la 46,2 dolari pe baril, în creștere cu 4,2% față de închiderea de luni, iar West Texas Intermediate (WTI) înregistrează un avans de 4,6%, la 45,2 dolari pe baril. Ambele cotații au coborât ieri până la cel mai redus nivel din parte a lunii august.

Qatar, Algeria și Venezuela pun presiune pe restul statelor din OPEC în vederea finalizării acordului de reducerea producției, a afirmat, pentru Bloomberg, un reprezentant OPEC. Acesta a adăugat că Iranul ia în considerare înghețarea producției la nivelul de circa 4 milioane de barili pe zi.

“Există informații că statele membre OPEC încearcă să remedieze divizarea dintre ele. Traderi asta urmăresc, orice mic semn din partea OPEC se va reflecta în preț”, spune  Peter Lee, analist la BMI Research, citat de MarketWatch.

Cui i-a concesionat Republica Moldova resursele de țiței și gaze cu puțin timp înainte de alegeri CITEȘTE ȘI Cui i-a concesionat Republica Moldova resursele de țiței și gaze cu puțin timp înainte de alegeri

Totodată, ministrul saudit al Energiei Khalid al-Falih ar urma să călătorească săptămâna aceasta la Doha, capitala Qatarului, pentru a se întâlni cu alți producători de petrol, potrivit unor surse citate de Reuters.

Informațiile de astăzi readuc investitorilor speranța că implementarea unui acord de reducere a producției este posibilă.

Statele OPEC au convenit în septembrie, la Alger, reducerea producției de petrol a organizației la 32,5-33 milioane de barili pe zi, prima măsură de acest tip după 2008, pentru susținerea prețurilor.

Acordul ar urma să fie finalizat la finele acestei luni, însă în piață există incertitudini legate de capacitatea OPEC de a pune planul în aplicare, ceea ce s-a reflectat în scăderea cotațiilor petrolului în ultimele săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol
qatar
venezuela
algeria