Petrolul, în scădere până la minimul ultimelor 2 săptămâni

Petrolul, în scădere până la minimul ultimelor 2 săptămâni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 aug 2018

Cotațiile petrolului au scăzut miercuri până la minimul ultimelor 2 săptămâni, după ce stocurile de țiței din SUA au crescut neașteptat săptămâna trecută.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totodată, cele mai recente date ale Reuters și Bloomberg arată că producția cartelului OPEC a crescut în iulie la maximul acestui an, susținută de Arabia Saudită, care a pompat pe piață o cantitate aproape record de țiței. Potrivit unui sondaj Bloomberg, producția Arabiei Saudite a atins 10,65 milioane de barili luna trecută, nivel apropiat de maximul atins în 2016.

Atât petrolul Brent, cât și West Texas Intermediate, de referință în SUA, sunt în scădere cu circa 2% și au atins cele mai reduse valori din 20 iulie, respectiv 18 iulie.

Tesla negociază construirea primei fabrici în Europa CITEȘTE ȘI Tesla negociază construirea primei fabrici în Europa

Analiștii anticipau, la nivelul săptămânii trecute, o scădere cu circa 3 milioane de barili a stocurilor de petrol din SUA, însă datele oficiale publicate de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) au arătat o creștere de 3,8 milioane de barili. Creșterea stocurilor a fost prevestită și de datele estimative ale Institului American al Petrolului (API).

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
eia
sua
arabia saudita
opec
titei
brent
cotatii
stocuri