Petrolul își revine ușor susținut de promisiunile OPEC

Petrolul își revine ușor susținut de promisiunile OPEC
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 nov 2016

Cotațiile petrolului recuperează, luni, o parte din declinul consemnat în ultima săptămână, după ce secretarul general al Organizației Țărilor Exportatoare de petrol (OPEC), Mohammed Barkindo, a reiterat că organizația intenționează să reducă producția pentru a susține revenirea prețurilor, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Noi, OPEC, ne păstrăm angajamentul față de acordul încheiat la Alger”, a afirmat Barkindo.

În jurul orei 13:00, ora României, petrolul Brent era în creștere cu peste 0,5%, la 46,2 dolari pe baril. West Texas Intermediate (WTI) avansa cu 0,6%, la 44,8 dolari pe baril.

Statele OPEC au convenit în septembrie, la Alger, reducerea producției de petrol a organizației la 32,5-33 milioane de barili pe zi, prima măsură de acest tip după 2008, pentru susținerea prețurilor. Acordul ar urma să fie finalizat luna aceasta.

Șeful financiar al Shell: Cererea globală de petrol va atinge un vârf chiar în anul 2021 CITEȘTE ȘI Șeful financiar al Shell: Cererea globală de petrol va atinge un vârf chiar în anul 2021

Totuși, investitorii nu au încredere în capacitatea OPEC de a implementa acordul. În consecință. prețul petrolului a închis în scădere toate ședințele de tranzacționare de săptămâna trecută. Cele mai drastice scăderi au fost înregistrate luni și miercuri, fiind provocate de eșecul dezbaterilor din cadrul OPEC privind detaliile acordului de reducere a producției, respectiv de creșterea-record a stocurilor din SUA.

"Încrederea piețelor în  capacitatea OPEC de a ajunge la un acord credibil s-a prăbușit, iar prețurile sunt acum cu 8 dolari sub vârful atins după întâlnirea de la Alger”, spune David Hufton, director la PVM Oil Associates.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec
alger
mohammed barkindo
brent
wti