Petrolul - la minimele ultimelor două luni și jumătate, pe fondul îngrijorărilor privind cererea

Petrolul - la minimele ultimelor două luni și jumătate, pe fondul îngrijorărilor privind cererea
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 nov 2023

Prețurile petrolului au coborât la cel mai redus nivel din ultimele două luni și jumătate, în contextul în care datele economice mixte din China și îndoielile legate de încheierea ciclului de înăsprire monetară în SUA au inversat scumpirile precipitate de anunțul că Arabia Saudită și Rusia vor menține oferta redusă până la finele anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 14:00 (ora României), petrolul Brent era cotat la 83,76 dolari/baril, în scădere cu 1,67% față de referința de luni. Petrolul WTI a coborât sub 80 de dolari și se tranzacționa la 79,57 dolari/baril, cu 1,55% sub referință.

Ambele sortimente de țiței se tranzacționează la cele mai reduse niveluri de la finele lunii august.

TABEL Scădere la prețul benzinei, care a devenit cu 75 de bani/l mai ieftină decât motorina CITEȘTE ȘI TABEL Scădere la prețul benzinei, care a devenit cu 75 de bani/l mai ieftină decât motorina

Prețurile au crescut luni, după ce Arabia Saudită și Rusia au reiterat că își vor menține oferta redusă până la finele anului, privând piața globală de un volum combinat de peste 1 milion de barili de țiței pe zi.

Comentariile președintelui Rezervei Federale (Fed) din Minneapolis, Neel Kashkari, potrivit cărora este prea devreme pentru a declara victoria asupra inflației, au reaprins speculațiile privind majorarea în continuare a ratelor dobânzilor de către banca centrală americană, după o pauză de două luni.

Kashkari a mai declarat că este de preferat ca Fed să înăsprească excesiv politica monetară decât să facă prea puțin, potrivit Bloomberg.

Datele mixte din China au afectat, de asemenea, sentimentul din piețe. În timp ce importurile de țiței ale Chinei au înregistrat în octombrie o creștere robustă, exporturile țării au scăzut peste estimări, umbrind perspectivele privind cererea din partea celui mai mare importator de petrol la nivel global.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
cerere titei
fed
majorare dobanzi