Petrolul s-a stabilizat după creșterea bruscă în urma atacului asupra petrolierelor

Petrolul s-a stabilizat după creșterea bruscă în urma atacului asupra petrolierelor
scris 14 iun 2019

Petrolul a avut o sesiune puternică, după incidentul din Golful Oman, în care două vase au fost afectate, unul cu echipaj norvegian, se pare, de o mină magnetică, al doilea deținut de o firmă japoneză și transportând metanol, aparent, suferind un incendiu în urma atacului cu rachete.

Nervozitatea mare din regiune vizează ipoteza unui conflict militar cu Iranul. Deși un oficial al Ministerului Apărării din SUA a afirmat că este probabil ca în spatele atacurilor să se afle Iranul, petrolul s-a stabilizat, arătând că nu se încrede, deocamdată, într-o ipoteză de escaladare a  conflictului, arată o analiză XTB.

 

Tranzacție: O divizie locală a gigantului francez Veolia, compania-mamă a Apa Nova, a cumpărat operatorul de apă din Popești Leordeni de la un politician PSD CITEȘTE ȘI Tranzacție: O divizie locală a gigantului francez Veolia, compania-mamă a Apa Nova, a cumpărat operatorul de apă din Popești Leordeni de la un politician PSD

Pe de altă parte, ricoșeul pozitiv vine după o perioadă de scăderi, cu sentimentul negativ amplificat de stocurile care au crescut, potrivit raportării DOE de ieri, cu 2.2 mil. de barili, de la niveluri deja ridicate, și de lipsa unei soluții clare pentru neînțelegerile variate dintre SUA și China.

Din punct de vedere tehnic, acoperirea unui gap anterior (spațiu), și un ”shooting star” pe graficul de 1 oră semnalează o temperare sau posibilă corecție negativă pe termen foarte scurt, dar riscurile de ordin fundamental sunt foarte ridicate: pași spre o acțiune militară împotriva Iranului ar duce, probabil, la spargerea unei serii de niveluri de rezistență, inclusiv 54.62.

Petrolul s-a stabilizat după creșterea bruscă în urma atacului asupra petrolierelor

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
golful oman