Cotațiile petrolului s-au retras pentru a doua zi marți, ștergând o parte din câștigurile consemnate după decizia OPEC+ de a reduce producția, în contextul în care înrăutățirea perspectivelor economiei mondiale de către Fondul Monetar Internațional a reaprins temerile privind o eventuală recesiune.
Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a revizuit în scădere estimarea privind creșterea economiei globale în 2023 și a avertizat că “mulți oameni” vor resimți anul viitor ca pe o recesiune, în condițiile în care se așteaptă ca țări reprezentând peste o treime din economia lumii să înregistreze contracții.
Prognoza privind avansul economiei globale în 2023 a fost revizuită la 2,7%, comparativ cu o creștere de 2,9% estimată în iulie, “cu o probabilitate de 25%” că economia ar putea scădea sub 2%.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

Prețurile petrolului au scăzut, deoarece "temerile legate de recesiune îndepărtează atenția de la o piață cu ofertă strânsă", potrivit analiștilor de la StoneX, citați de MarketWatch.
În jurul orei 20:00 (ora României), petrolul Brent era cotat la 94,46 dolari/baril, în coborâre cu 1,80% față de referința de marți.
La New York, petrolul WTI consemna un declin de 2,13%, până la prețul de 89,20 dolari/baril.
Scăderile au fost alimentate și de un sentiment de aversiune la risc, pe fondul volatilității de pe piața obligațiunilor guvernamentale din Marea Britanie, care a determinat banca centrală să intervină din nou în piețe.
Prețurile petrolului au crescut puternic săptămâna trecută, în contextul deciziei OPEC+ de a reduce producția comună cu 2 milioane de barili pe zi, cea mai mare scădere de la declanșarea pandemiei de Covid-19.