Petrolul scade pentru a doua zi, pe fondul temerilor privind o recesiune

Petrolul scade pentru a doua zi, pe fondul temerilor privind o recesiune
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 oct 2022

Cotațiile petrolului s-au retras pentru a doua zi marți, ștergând o parte din câștigurile consemnate după decizia OPEC+ de a reduce producția, în contextul în care înrăutățirea perspectivelor economiei mondiale de către Fondul Monetar Internațional a reaprins temerile privind o eventuală recesiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a revizuit în scădere estimarea privind creșterea economiei globale în 2023 și a avertizat că “mulți oameni” vor resimți anul viitor ca pe o recesiune, în condițiile în care se așteaptă ca țări reprezentând peste o treime din economia lumii să înregistreze contracții.

Prognoza privind avansul economiei globale în 2023 a fost revizuită la 2,7%, comparativ cu o creștere de 2,9% estimată în iulie, “cu o probabilitate de 25%” că economia ar putea scădea sub 2%.

ULTIMA ORĂ Presa austriacă - Petrom poate trece sub controlul norvegienilor. Guvernul austriac - dispus să sacrifice OMV pentru a-și asigura independența de gazul rusesc CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Presa austriacă - Petrom poate trece sub controlul norvegienilor. Guvernul austriac - dispus să sacrifice OMV pentru a-și asigura independența de gazul rusesc

Prețurile petrolului au scăzut, deoarece "temerile legate de recesiune îndepărtează atenția de la o piață cu ofertă strânsă", potrivit analiștilor de la StoneX, citați de MarketWatch.

În jurul orei 20:00 (ora României), petrolul Brent era cotat la 94,46 dolari/baril, în coborâre cu 1,80% față de referința de marți.

La New York, petrolul WTI consemna un declin de 2,13%, până la prețul de 89,20 dolari/baril.

Scăderile au fost alimentate și de un sentiment de aversiune la risc, pe fondul volatilității de pe piața obligațiunilor guvernamentale din Marea Britanie, care a determinat banca centrală să intervină din nou în piețe.

Prețurile petrolului au crescut puternic săptămâna trecută, în contextul deciziei OPEC+ de a reduce producția comună cu 2 milioane de barili pe zi, cea mai mare scădere de la declanșarea pandemiei de Covid-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
cotatii titei
preturi petrol
recesiune
fmi
economia mondiala
opec
productie opec+