Poveste cu final așteptat: actuala conducere provizorie a Romgaz, câștigătoarea procesului de recrutare cu condiții de candidatură restrictive. Mandate pe 4 ani

Poveste cu final așteptat: actuala conducere provizorie a Romgaz, câștigătoarea procesului de recrutare cu condiții de candidatură restrictive. Mandate pe 4 ani
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 15 mai 2023

Actualul CEO provizoriu al Romgaz, Răzvan Popescu, directorul general adjunct Aristotel Jude și directorul economic Gabriela Trâmbițaș sunt câștigători ai concursului de recrutare a unei noi conduceri executive a companiei, declanșat în urmă cu aproximativ o lună. Așa cum anticipa Profit.ro, condițiile de participare extrem de restrictive au făcut ca recrutarea să fie făcută din rândul actualei conduceri, cei trei obținând câte un mandat pe 4 ani, începând cu 16 mai.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Candidatul pentru postul de CEO trebuia să aibă, pe lângă minimum 10 ani de experiență profesională (în domeniul producerii sau comercializării gazelor, probabil - n.r.), și minimum 2 ani experiență de administrare/conducere, și anume să fi fost “membru al Consiliului de Administrație și/sau Director în cadrul unor societăți listate și/sau emitente de obligațiuni la bursă, cu cifra de afaceri anuală de peste 300 milioane euro și cu cel puțin 2.000 de salariați”.

Comparativ cu condițiile impuse în concursul declanșat în cursul anului 2018 pentru aceeași poziție, cerința privind cifra de afaceri a companiei din care provine candidatul a fost majorată de la 50 milioane euro la 300 milioane euro.

Nicușor Dan, întâlnire cu reprezentanții companiilor care se ocupă de centrale termice în România / Municipalitatea vrea să modernizeze 20 de puncte termice, folosind capacități modulare CITEȘTE ȘI Nicușor Dan, întâlnire cu reprezentanții companiilor care se ocupă de centrale termice în România / Municipalitatea vrea să modernizeze 20 de puncte termice, folosind capacități modulare

În România, în 2020 de exemplu, doar aproximativ 100 de companii au avut cifre de afaceri de peste 300 milioane de euro.

Iar numărul companiilor de unde puteau proveni potențialii candidați s-a diminuat considerabil ca urmare a unei alte condiții: “experiență dovedită în coordonarea contractării finanțării unor proiecte cu o valoare mai mare de 300 milioane euro”, în condițiile în care proiecte de această anvergură pot fi numărate pe degete.

Cerința este probabil justificată având în vedere proiectul de miliarde de euro, Neptun Deep, pe care ar trebui să-l realizeze Romgaz împreună cu partenerul său OMV Petrom, în apele adânci ale Mării Negre.

Din domeniul în care activează compania, cel al producției/transport gaze, doar două alte mari companii, OMV Petrom și Transgaz, îndeplineau aceste criterii.

OMV Petrom a avut în 2021 o cifră de afaceri de 12,6 miliarde euro și peste 7.700 de angajați, iar Transgaz una de 500 milioane euro și aproximativ 4.000 de angajați.

GRAFICE Prețul gazelor de pe BRM, la cel mai redus nivel al ultimelor 20 de luni, în pofida scăderii producției interne din această săptămână CITEȘTE ȘI GRAFICE Prețul gazelor de pe BRM, la cel mai redus nivel al ultimelor 20 de luni, în pofida scăderii producției interne din această săptămână

Romgaz, la rândul său, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2,6 miliarde euro și un număr de puțin peste 4.000 angajați, ca urmare cei trei oficiali care au bținut mandate pe 4 ani, îndeplineau respectivele condiții de participare.

Cele trei companii au derulat și proiecte de peste 300 milioane euro.

Cerințele pentru posturile de director general adjunct și director economic au fost la fel de pretențioase.

Anunțul prevedea obligativitatea depunerii dosarelor de candidatură și în format electronic, pe adresa 109@pluri.ro, ceea ce sugerează că firma de recrutare cu care colaborează Romgaz este Pluri Consultants SRL.

Firma a mai avut contracte cu ministere, autorități și companii la care acesta este acționar, printre care CE Oltenia, Tarom și Electrica.

În 2021, Pluri Consultants SRL a avut 4 angajați și un profit net de 343.110 lei la o cifră de afaceri de 855.227 lei, firma fiind înființată în ianuarie 2020.

Acționari sunt Popescu Ioana Mădălina - 90%, care este și administrator, și Popescu Constantin - 10%.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
recrutare
ceo
director economic
director general