Prețul gazelor naturale în Europa a revenit sub 200 de euro pentru un Megawatt-oră

Prețul gazelor naturale în Europa a revenit sub 200 de euro pentru un Megawatt-oră
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2022

Prețul gazelor naturale în Europa a coborât joi până la 197 de euro pentru un Megawatt-oră, revenind sub pragul de 200 de euro pentru un Megawatt-oră pentru prima dată de la începutul lunii august, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Această evoluție a venit în contextul în care prețurile pentru contractele TTF la bursa din Țările de Jos, unde se stabilesc tarifele de referință în Europa, au scăzut cu aproape 8%, scrie Agerpres.

UE propune introducerea unei “contribuții de solidaritate” pentru producătorii de electricitate. Pragul de la care s-ar aplica este de 200 euro/MWh, dublu față de cel impus de Guvernul României, și nu ar viza centralele pe gaze CITEȘTE ȘI UE propune introducerea unei “contribuții de solidaritate” pentru producătorii de electricitate. Pragul de la care s-ar aplica este de 200 euro/MWh, dublu față de cel impus de Guvernul României, și nu ar viza centralele pe gaze

Scăderea cotațiilor vine cu o zi înainte de reuniunea miniștrilor europeni ai Energiei, care ar urma să discute riscurile cu care se confruntă statele membre din cauza diminuării livrărilor de gaze naturale rusești, o situație care ar urma să persiste timp de mai multe luni și va afecta economia continentului.

La începutul acestei săptămâni, prețurile gazelor naturale în Europa erau aproape de pragul de 300 de euro pentru un Megawatt-oră, pe măsură ce piețele au digerat știrea că Rusia a întrerupt tranzitul gazelor naturale spre Europa via conducta Nord Stream 1.

Comisia Europeană va propune un plafon la prețul gazelor naturale rusești, alături de măsuri cum ar fi o țintă obligatorie privind reducerea utilizării de electricitate în perioadele de consum de vârf, o limită pentru veniturile firmelor care produc electricitate cu costuri reduse și o contribuție de solidaritate din partea companiilor de petrol și gaze, a anunțat miercuri președintele Executivului comunitar, Ursula von der Leyen.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
pret