Prețul gazului natural cade până la minimul din aprilie 2012

Prețul gazului natural cade până la minimul din aprilie 2012

În Washington, o temperatură cu 10 grade Celsius peste media normală în noiembrie, schimba raportul de forțe în piața gazului.

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 oct 2015

Vremea mai caldă decât obicei în estul SUA și stocurile în creștere au favorizat această ieftinire a gazelor naturale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un anunț al portalului de prognoză meteo Accuweather.com potrivit căruia în prima parte a lunii noiembrie pe coasta de Est a SUA temperatura medie va fi de aproximativ 23 grade Celsius - cu peste 10 grade Celsius deasupra nivelului normal pentru respectiva perioadă a anului - a determinat oscilații puternice în piața gazelor naturale. Cotația futures pentru gazul natural a coborât la minimul din aprilie 2012, în zona de 2,06 dolari/mmBTU - echivalentul a 27,7 metri cubi de gaz - valoare de mai bine de trei ori mai mică față de maximul local de 6 dolari/mmBTU consemnat la începutul anului 2014. Cotația se consolidase marginal sub reperul de 3 dolari/mmBTU în 2015, însă declinul s-a accentuat în ultimele săptămâni. Prognoza meteo a Accuweather a antrenat vânzări de contracte ce au condus la scăderea cu 10% a prețului, conform graficului la 3 minute oferit de Zero Hedge.

"Presiunea este din partea vremii și a situației din domeniul stocării", a explicat declinul pentru Bloomberg John Kilduff, partener la fondul de hedging Again Capital LLC din New York. La data de 16 octombrie stocurile americane se ridicau la 107,88 miliarde metri cubi, cu 4,5% peste media ultimilor cinci ani, potrivit unui raport guvernamental. "Chiar a atras atenția investitorilor despre cât de mare este supraoferta", a comentat Kilduff.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
gaz natural